nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @szigetva: Az az érdekes, hogy a mai Olaszország déli részén találhatók un. "óriások sírja...
  2023. 01. 30, 12:50  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Én úgy tudom, emlősök már éltek a dinoszauruszokkal együtt is, de ez végülis mind...
  2023. 01. 29, 18:17  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: Nincs ötletem, annál is inkább, mert szegények lehet, hogy egyszerre , vagy ...
  2023. 01. 29, 18:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Úgy vélem, hogy még a Pángea időszakában létre jöhetett a kettős au vagy ua hang...
  2023. 01. 29, 12:37  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Janhunen ezt az irányt szerintem jól látja" Nem, semmi ilyesmivel nem foglalkozo...
  2023. 01. 29, 12:29  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egymilliárd mobil széles sávú előfizetés lesz év végére

A mobilinternet megállíthatatlan, az új technológiák pedig nagyon vonzóak – áll az Ericsson felmérésében.

IT café | 2011. január 12.
|  

Az Ericsson közzétette felmérését, mely szerint 2010 során a mobil széles sávú előfizetések száma globális szinten meghaladta a félmilliárdot. A cég becslései szerint ez a szám még 2011 vége előtt meg fog duplázódni. A legnagyobb előfizetésszám – körülbelül 400 millió – várhatóan az ázsiai–csendes-óceáni térségben lesz, ezt követi Észak-Amerika és Nyugat-Európa, mindkettő több mint 200-200 millió előfizetéssel.

A felmérés szerint a mobil széles sáv elfogadottsága felgyorsult az okostelefonok, a laptopok és a táblagépek egyre növekvő népszerűsége, illetve a nagy teljesítményű hálózatok terjedése következtében. Az okostelefonok felhasználói egyre nagyobb arányban használnak alkalmazásokat és internetes szolgáltatásokat, amikor úton vannak. A globális mobil-adatforgalom továbbra is gyorsan növekszik – az Ericsson 2010 augusztusában jelentette be, hogy a mobil-adatforgalom globális szinten mindössze egy év alatt a háromszorosára nőtt.

Az elmúlt év sikeres volt az LTE- (Long-Term Evolution) technológia szempontjából is. Ezidáig az Ericsson világszerte 11 hálózatüzemeltetővel írt alá kereskedelmi LTE- (alap- és/vagy hozzáférési) hálózatra vonatkozó szerződést. A cég által szállított 16 hálózatnak közel a fele már kereskedelmi használatban van, így a hálózatüzemeltetők és az előfizetők már élvezhetik az LTE-technológia által biztosított nagy sebességű hozzáférés előnyeit.

Az internet- és az egyéb médiafelhasználási szokások változnak a gyors hálózatok bevezetése, valamint a különböző eszközök, például az okostelefonok elterjedésének következtében. A svéd TeliaSonera által az LTE-felhasználói körében végzett felmérés szerint körülbelül 23 százalékuk mostanra már többet néz online televíziót, és több mint 46 százalékuk gyakrabban szörföl a neten, amikor nincs otthon. A megnövekedett sebesség és a rövidebb várakozási idő révén az LTE-hálózatok lehetővé teszik a videoadatfolyamok megtekintését, és ez új professzionális felhasználókat – mint például tévéműsorszóró társaságokat és a közbiztonságáért tevékenykedő szervezeteket – is vonz.

Az Ericsson várakozásai szerint 2015-re a mobil széles sávú előfizetések száma eléri majd a 3,8 milliárdot, és ezek 95 százaléka HSPA-, CDMA- és LTE-hálózatokra kapcsolódik majd.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X