nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Dúl a „nemtetszik-vírus” a Facebookon

Nem, a Facebookon nincs „NEM tetszik” gomb, azt nem kell telepíteni, és az erről szóló üzenetre kattintani meggondolatlan dolog.

nyest.hu | 2011. május 18.
|  

A Facebookon már van NEM Tetszik gomb is! Kattints a 'Bekapcsolom a NEM Tetszik gombot' linkre, hogy neked is legyen!” – ezzel az üzenettel sok Facebook-felhasználó találkozhatott a napokban, sokan pedig – úgy tűnik – örülnének a Nem tetszik-gombnak, amit az is bizonyít, hogy a közösségi portálon megállíthatatlanul terjed a vírus. A megadott linkre kattintva a felhasználó azonnal szétküldi az üzenetet ismerőseinek, akik aztán – ha szeretnének ilyen gombot – folytatják a vírus terjesztését.

Ha nem foglalkozunk azzal a ténnyel, hogy a Facebook már számtalan alkalommal jelezte, nincs és nem is lesz Nem tetszik-gomb, mivel a közösségi portál pozitív üzenetekre építve képzeli el a közösségi hálózat építését, azért az elgondolkodtató lehetne a kattintgatók számára, hogy miért kéne valakinek külön telepítenie ezt a funkciót. Itt is érvényes az a szabály, mint mindenhol az interneten: gyanakodjunk, mielőtt kattintanánk, esetleg kérdezzük meg az ismerőst, tényleg szándékosan küldte-e a linket.

A legjobb tehát, amit tehetünk, hogy nem kattintunk fura linkekre, mert a Facebook-vírusokról sok ismerősünk gondolja azt, hogy nem tetszik, még ha gomb nincs is hozzá.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X