nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Csütörtökig kell regisztráltatni az internetes sajtótermékeket

Június 30-án lejár az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételének határideje – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

MTI | 2011. június 29.
|  

Az NMHH felhívja a kiadók figyelmét, ha még nem jelentették be kiadványaikat, tegyenek eleget a törvényi rendelkezéseknek. Az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételét az NMHH Hivatala végzi – olvasható a hatóság közleményében.

Az internetes sajtótermékek, azaz az internetes újságok és hírportálok nyilvántartásba vételéről az új médiatörvény rendelkezik. A jogszabály értelmében a törvény hatálybalépésekor, vagyis 2011. január 1-jén már működő internetes sajtótermékeket legkésőbb 2011. június 30-ig be kell jelenteni az NMHH-nak.

Amennyiben az internetes sajtótermék 2011. január 1-je után kezdte vagy kezdi meg működését, akkor a kiadónak a tevékenység megkezdését követő hatvan napon belül kell bejelentenie sajtótermékét, szintén az NMHH-nak.

A kommünikében az is olvasható, hogy amennyiben egy nyomtatott sajtóterméknek létezik internetes változata is, akkor nem elégséges a nyomtatott sajtótermék nyilvántartásba vétele a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, hanem az internetes sajtóterméket külön is nyilvántartásba kell vetetni az NMHH Hivatalánál, az internetes sajtótermék működési idejétől függően vagy június 30-ig, vagy 60 napon belül.

A nyilvántartásba vételhez szükséges nyomtatványok az NMHH honlapjáról letölthetők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X