nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Buszmenetrend telefonon, ingyen

Az összes bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi tömegközlekedési eszköz menetrendjét és még sok minden egyebet tud a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien ingyenes mobil alkalmazása, a Qando.

MTI | 2009. június 18.
|  

A program – amelynek segítségével jegyek is vásárolhatók – számos egyéb, turisztikailag fontos információt is nyújt. Egy nem túl régi mobiltelefon segítségével bárki bárhol megnézheti, mikor ér a következő busz vagy villamos egy adott megállóba. Sőt, még azt is megtudhatja, hogy alacsonypadlós-e a jármű vagy sem. Ez főleg a babakocsis kismamák vagy a mozgáskorlátozottak számára lehet fontos.

A Qando útvonalat is tud tervezni; mi több, a gyakran lekérdezett fontos útvonalakat és menetrendeket el lehet menteni a mobiltelefonra. Ha a vonalon közlekedési fennakadások adódnak, a rendszer külön értesíti erről a felhasználót.

A program segítségével autóbusz- és villamosjegyet is lehet venni, és aki kíváncsi úti célja szűkebb környezetére, az egy térképen megnézheti, hogy mi van a közelben.

A felhasználók a megfelelő adatok betáplálása után olyan kérdésre is választ kaphatnak, hogy hol található a legközelebbi éjszaka is nyitva tartó gyógyszertár, vagy hogy melyik pékségben lehet vasárnap délelőtt friss zsemlét vásárolni.

A program mobiltelefon vagy számítógép segítségével ingyenesen letölthető, és csak kevés memóriahelyet foglal el.
Amint az MTI munkatársa Bauer Krisztinától, Bécs város képviseleti irodájának munkatársától megtudta, a szolgáltatás igénybevételéhez először is le kell tölteni a Qando programot. Ezt sokféleképpen meg lehet tenni: vagy számítógéppel a www.qando.at oldalról, majd a programot a mobilra kell telepíteni, vagy ugyanezen az oldalon meg kell adni a telefonszámot, és a szolgáltató automatikusan megküldi a linket, amelyen keresztül (wap segítségével) a Qandót közvetlenül a mobilra lehet letölteni.

A szolgáltatás és maga a program ingyenes, pénzbe az internetezés kerül. Ez a mobilszolgáltató – legyen magyar vagy osztrák – tarifáitól függ.

Információ
X