nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Állandó magyar műsor indul a román televízióban

Állandó magyar műsor indul hétfőn a román közszolgálati televízióban. A Román Televíziótársaság kolozsvári területi stúdiójának nemzetiségi szerkesztősége Erdélyi Figyelő című műsora hétfőtől péntekig mindig ugyanabban az időpontban jelentkezik.

MTI | 2010. október 25.
|  

A romániai magyar közszolgálati televíziózás 41 éves történetében először fordul elő, hogy egy magyar nyelvű műsort hétfőtől péntekig mindig ugyanabban az időpontban sugározzon a román közszolgálati televízió - írja a Krónika című kolozsvári napilap hétfői számának címlapján.

Az Erdélyi Figyelő című egyórás magazint hétköznap 16 és 17 óra között tekinthetik meg a tévénézők a kolozsvári területi Tv-stúdió regionális csatornáján. A műsor főszerkesztője, Bardocz Sándor elmondta, hogy a romániai magyar társadalom minél szélesebb rétegét szeretnék kiszolgálni, ezért minden nap más-más tematikus műsorral jelentkeznek.

A hétfőt az aktualitásoknak szenteli az Erdélyi Figyelő. A kedd a kultúra, a szerda pedig a család napja. Ezen a napon a párkapcsolatoktól kezdve a család szinte valamennyi ügyes-bajos dolgáig mindenről szó esik majd. A csütörtök témája az erdélyi magyar közösség. Az egyházak és a szórványmagyarság gondjai egyaránt terítékre kerülnek. Péntekenként a hétvégére „hangol” a közszolgálati csatorna  színes, szórakoztató magazinnal.

Az Erdélyi Figyelő szeretne nyitni a kortárs művészetek felé, mivel korábban nem volt olyan műsora a közszolgálati televízió magyar adásának, amely hangsúlyosan foglalkozott volna ezzel a területtel.
A műsor rövidesen a világhálón is elérhető lesz, a www.kolozsvaritelevizio.ro oldalon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X