nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Windowsban megmarad az eredetiségvizsgálat

Csak az irodai csomag ellenőrzését szüntette meg a Microsoft, a Windowsnál tovább él a WAT.

It café, Barna József | 2010. december 29.
|  

A múlt héten írta meg az IT café, hogy a Microsoft csendben leállította az ún. Office Genuine Advantage (OGA) programot, mely a népszerű irodai csomag eredetiségét ellenőrizte, illetve a kalózmásolatokat használókat rendszeresen felbukkanó figyelmeztetésekkel noszogatta a termék legalizálására. Ennek egyik gyakorlati következménye, hogy az alkalmazáshoz készült – nem biztonsági – frissítések és kiegészítések letöltése sincs többé eredetiségkontrollhoz kötve.

A Microsoft hazai leányvállalata az IT café kérdésére elmondta: a programot azért szüntették meg, mert az beteljesítette a célját. A cég ezt követően más módszerekkel segít majd azokat az ügyfeleit, akik vélhetően szoftverhamisítás áldozatai – közölték.

A vállalat egyben elárulta, hogy a Windows Genuine Advantage (WGA) néven megismert, de a Windows 7 megjelenése óta Windows Activation Technologies (WAT) néven futó program beszüntetését egyelőre nem tervezik, azaz: az operációs rendszer esetében megmarad az eredetiségvizsgálat.

A WGA-program bevezetésekor a Microsoft különféle kedvezményekkel jutalmazta a legális Windowst használókat, például ingyenes vírusirtót, egyéb szoftvereket, kiegészítőket vagy például kedvezményes fotónyomtatási lehetőséget biztosított számukra. Ezek az ajánlatok már jó ideje nem elérhetők, mert – mint a cég hazai képviselet elárulta – ez egy bevezető kampány volt, mely azóta lezárult. De hasonló akció jelenleg is fut: a Windows Live programcsomagból 10×15 cm-es nyomatokat kedvezményes áron rendelhetnek a felhasználók a Fotomarketen – mondták el lapunknak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X