nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A The Independent mégsem eladó

Simon Kelner, a The Independent ügyvezetője július 29-én igyekezett véget vetni a lapja jövőjével kapcsolatos pletykáknak: „nem eladó”.

nyest.hu | 2009. július 31.
|  

A The Independent és a The Independent on Sunday ügyvezetője megpróbálta lehűteni a lázas brit médiakedélyeket: „szó sincs értékesítési tárgyalásokról” – mondta a The Guardiannek. Márpedig lapja, a súlyosan veszteséges The Independent nagyon is a figyelem középpontjában áll: a hírverések szerint Alekszandr Lebegyev orosz milliárdos szemet vetett rá, és ajánlatot tett a megvásárlására.

A 49 éves Lebegyev fontos figura a brit közéletben, és már van egy saját lapja: az Evening Standard, amelyet hasonlóan rossz anyagi helyzetből mentett ki, mint amilyenben most a The Independent van – amely a becslések szerint évente 10 millió font (314 millió forint) veszteséget termel.

Simon Kelner, a The Independent ügyvezető igazgatója azonban cáfolja azt a sajtóértesülést, amely szerint az orosz oligarcha és Gavin O'Reilly, a lap felelős szerkesztője találkoztak vagy a lap eladásáról tárgyaltak volna. A hírverést Kelner sokkal inkább Lebegyev félreérthető viselkedésének és nyilatkozatainak tulajdonítja.

„Soha senki nem állította, hogy a The Independent-lapok eladók lennének” – mondta. – „Most azon dolgozunk, hogy ne legyenek veszteségesek; ez a célunk.” Ennek érdekében több, a lap alaptevékenységét nem érintő tulajdonukat akarják eladni, és egy költségcsökkentő válságtervet is készítettek, hogy ki tudják fizetni a felgyülemlett adósságaikat. A szerkesztőség is elköltözött: a Daily Mail kensingtoni központjában lévő iroda bérlésétől a vezetőség szintén jelentős megtérülést vár.

Címkék: Média, Sajtó
Információ
X