nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A portugál nyelv jövőjéről

Sokszínű kulturális rendezvénysorozat és egyhetes konferencia kezdődött Brazíliában a portugál nyelv jövőjéről.

nyest.hu | 2010. március 26.
|  

Tegnap kezdődött az az egy hétig tartó konferencia Brazília fővárosában, Brazíliavárosban, amelyik a portugál nyelv jövőjét vitatja meg. A The Portugal News Online jelentése szerint a 1996-ban alakult Portugál Nyelvű Országok Közösségének jelenlegi nyolc tagországán kívül részt vesznek még a konferencián Egyenlítői Guinea, Mauritius és Szenegál képviselői is.

A konferenciával egy időben egy egyhetes kulturális programsorozat is kezdődik; filmekkel, zenei előadásokkal és irodalmi találkozókkal várják az érdeklődőket.

A portugál anyanyelvűek számát a világon jelenleg közel 250 millióara becsülik, akiknek háromnegyede Brazíliában él. Brazílián és Portugálián kívül még hat afrikai országban hivatalos a portugál nyelv, továbbá a volt ázsiai portugál gyarmatokon, Kelet-Timorban és a már egy évtizede Kínához tartozó Makaón is.

A mostani konferencia javaslatait a portugál nyelv jövőjéről a szervezet 8. csúcstalálkozóján fogják előterjeszteni, ami idén júliusban lesz az afrikai Angola fővárosában, Luandában. A demográfia előrejelzések szerint 2050-re már 355 millió portugál anyanyelvű ember fog élni a Földön.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X