nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az afgánoknak problémás az angol

Gyengén muzsikálnak az angol tanulásban az afgán katonák: egy részüknek még a szuper intenzív nyelvtanfolyam sem segít.

nyest.hu | 2010. június 4.
|  

Aki próbálkozott már intenzív, napi 6-8 órás nyelvtanulással, az tudja, hogy ezen a módon meglepően gyorsan lehet haladni. A NATO nyelvoktatóinak azonban mégsem egészen ez a tapasztalatuk az afgán katonákkal. Nekik ugyanis – bár nagy szükségük lenne az angol nyelvre – keservesen megy nekik a nyelvtanulás – számol be a NATO Training Mission honlapja.

A NATO 30 helyszínen és két szinten oktatja az angol nyelvet az afgán katonák számára. Az intenzív képzés napi 6 órát, az alapképzés pedig heti 4-6 óra angoltanulást jelent. Az oktatók azonban azt jelzik vissza feletteseiknek, hogy az afgán jelöltek közül sokan még az intenzív nyelvórák ellenére is csak rendkívül lassan haladnak. (Afganisztánban egyébként nem csak az afgánoknak tanítanak angolt, hanem sokkal kisebb számban az amerikai katonák is tanulják a helyi nyelveket, ahogy arról már egy korábbi hírünkben beszámoltunk.)

Az afgánok gyenge teljesítményének több oka is lehet. Mivel kulturális hátterük a nyugatitól erősen eltér, nem csak a nyelvet kell számukra megtanítani, hanem alapvetőnek tekintett tudományos vagy történelmi fogalmakat is. Másik magyarázat lehet, hogy a nyelvtanulásra való jelentkezéskor Afganisztánban nem tesztelik az érdeklődők nyelvérzékét, míg az Egyesült Államokban ez nem marad el. Az Afganisztánban szolgálatot teljesítő oktatók ezért most azt szeretnék elérni, hogy az afgán katonák is kapjanak tesztet, mielőtt részt vennének az angol nyelvi képzéseken.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X