nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A meteorológusoknak bűnhődniük kell

Egy holland város vezetése azt javasolta, hogy szabjanak ki bírságot azokra a meteorológusokra, akik téves előrejelzést tesznek közzé.

MTI | 2012. július 17.
|  

A The Daily Telegraph brit lap szerint Hoek van Holland városának elöljárói szerint a hibás időjárás-előrejelzések komoly anyagi veszteségeket okoznak, különösen a turizmusban érdekelteknek.

Átverték a rajongókat az időjósok
Átverték a rajongókat az időjósok
(Forrás: Wikimedia Commons / Stephen Leung)

A városvezetőket különösen felbosszantotta egy múlt heti prognózis, amelyben a hilversumi központú KNMI meteorológiai szolgálat – amelynek előrejelzéseit a helyi média és a sajtó széles körben használja – esőt és viharokat jósolt egész hétre csaknem az ország egész területére, miközben országszerte igen kellemes, meleg idő volt, alig esett valahol.


Joep Thonissen, a Recron holland turisztikai szövetség vezetője egyetértve a háborgó városatyákkal elmondta, hogy a múltheti téves előrejelzés miatt sokan otthon maradtak, ami komoly anyagi kárt okozott a turisztikai látványosságok üzemeltetőinek. Pieter van Cutsem, a város egyik szállodájának tulajdonosa pedig arról számolt be, hogy sokan lemondták szobafoglalásukat. A meteorológusoknak a hibájukért szerinte is bűnhődniük kell.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X