nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Google Maps közlekedési infókat is gyűjt

A Google arra kéri az amerikai autósokat, okostelefonjukon osszák meg más vezetőkkel haladási útvonalukat annak érdekében, hogy a Google Mapsen keresztül követni lehessen a forgalom menetét.

MTI | 2009. augusztus 27.
|  

Az újítást még ezen a héten bevezetik azzal a céllal, hogy az autósok megtudják: milyen útvonalat érdemes választaniuk, hogy a lehető leggyorsabban céljukhoz érjenek – írja a Yahoo. Dave Barth, a Google Maps termékmenedzsere szerint nincs szükség semmilyen különösebb erőfeszítésre a vezetők részéről, mindössze be kell kapcsolniuk a mobilkészüléken alkalmazott Google Maps szoftvert, mielőtt beindítanák az autót. Minél többen teszik ezt meg, annál precízebb lesz a forgalmi jelentés.

A Google Maps szoftvere az okostelefonokban lévő műholdas pozícionálási funkció kihasználásának segítségével gyűjti össze az információkat abból a szempontból, hogy mennyire gyorsan mozognak a járművek a különböző útvonalakon. Ennek alapján tudják eldönteni a többiek, hogy milyen útvonalat érdemes választani.

Sokan aggódnak azonban amiatt, hogy mások esetleg követni szeretnék, hogy merre és hová mennek: ők a Google ígérete szerint bármikor és könnyen kiléphetnek a programból. „Tisztában vagyunk vele, hogy az emberek egy része nem szereti, ha a világ számára követhető, hogy milyen gyorsan vagy hova tartanak, így a személyiségi jogokat védő szabályokat is beépítettük a rendszerbe” – nyilatkozta Dave Barth.

A járművekről szóló információk anonim maradnak, és az útvonal kiindulási, illetve végpontjáról sem őriznek meg adatokat a Google főnöke szerint.

Információ
X