nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Facebook 10 leggyakoribb nyelve

A legnépszerűbb közösségi portál rajongói több tucatnyi nyelv közül választhatnak. De vajon ki is használják a lehetőséget?

nyest.hu | 2010. május 25.
|  

A Facebook használói jelenleg 73 nyelv és régió közül választhatják ki a nekik legmegfelelőbbet, ennek ellenére meglepően sokan, a vártnál többen használják az angol beállítást. Az Inside Facebook jelentése szerint a több mint 400 millió felhasználó 52 százaléka valamilyen angol nyelvű változat mellett dönt.

Messze lemaradva az angol mögött a spanyol a második legnépszerűbb nyelv a Facebookon mindössze 15 százalékkal. A többi nyelvek még ennél is kevésbé népszerűek. Ezek sorrendje: francia, török, indonéz, olasz, német, kínai (hagyományos és új karakteres változatok összesen), portugál és arab. A francia felület használóinak aránya már a hat százalékot sem éri el, míg a tízedik helyezett arab nyelvé kevesebb mint egy százalék.

A felhasználók által használt nyelv nem keverendő össze a felhasználók országával. A 13 millió Fülöp-szigeti facebookos közül például csak elenyészően kevesen használják a szoftver filipino nyelvű változatát. A mostani beszámoló azt ígéri, hogy a felhasználók nyelvpreferenciájának nem és kor szerinti eloszlása még nagyobb meglepetéseket tartogat, ám erről csak később fognak hírt adni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X