nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A beszédhibásokat ünneplik Kanadában

Május a beszédhibával és hallásproblémákkal küzdők hónapja Kanadában – színes programokkal igyekeznek rájuk felhívni a figyelmet.

nyest.hu | 2010. május 7.
|  

Mindnyájan, akik egészségesnek születtünk, valószínűleg magától értetődőnek vesszük, hogy hallunk és beszélünk. Pedig ez korántsem ennyire kézenfekvő: Kanadában például milliós nagyságrendűre tehető azoknak a száma, akik ezt nem mondhatják el magukról. Májusban őket ünneplik – számol be a Voice of Toronto.

A május évek óta a kommunikációs gondokkal küzdők hónapja az észak-amerikai kontinensen. Ilyenkor Kanadában is konferenciákat, előadásokat, gyakorlati foglalkozásokat szerveznek annak érdekében, hogy egyre több emberhez jusson el a segítség. A szervező intézmény (The Canadian Association of Speech-Language Pathologists and Audiologists, CASLPA) ez alkalomból beszédklinikát szervez, és hallásfelmérést is végez. A szervezet kötelékében mintegy 5500 terapeuta dolgozik a beszéddel, hallással, egyensúllyal, nyeléssel, és a kommunikációs zavarokhoz bármi más módon köthető problémák megoldásával.

Az ünnepi hónap alkalmából a dolgozók közül száznak a munkáját díjjal is jutalmazzák majd. Ezen felül multimédiás versenyt is szerveznek: jutalmazni fogják azt, aki a közösségi portálokon a legjobb videóval, bejegyzéssel, fotóval, honlappal mutatja be a szakemberek munkáját.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X