nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: 47 Megjegyzés: "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz...
  2023. 01. 31, 08:52  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Az az érdekes, hogy a mai Olaszország déli részén találhatók un. "óriások sírja...
  2023. 01. 30, 12:50  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Én úgy tudom, emlősök már éltek a dinoszauruszokkal együtt is, de ez végülis mind...
  2023. 01. 29, 18:17  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: Nincs ötletem, annál is inkább, mert szegények lehet, hogy egyszerre , vagy ...
  2023. 01. 29, 18:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
5perc Angol nyomtatott formában

Az 5perc Angol ingyenes nyelvleckéi eddig csak emailen keresztül volt elérhetőek, most viszont megjelent az első nyomtatott magazin.

MTI | 2009. október 16.
|  

Tematikus cikkek, rejtvények, képes szótár, kidolgozott írásbeli és szóbeli tételek, vizsgafelkészítő és számos egyéb hasznos anyag olvasható az 5perc Angol első nyomtatott magazinjában, amely a hasonló című, e-mailben naponta ingyenesen elérhető nyelvleckék hagyományaira épül.

Az 5perc Angol 2003-ban jelent meg naponta jelentkező e-mailes nyelvleckéivel Magyarországon. Ma már 110 ezren szánnak arra időt rendszeresen, hogy az ötperces leckékkel mélyítsék tudásukat és gyakorolják az angol nyelvet. Az olvasói jelzések alapján a szerkesztők számára nyilvánvalóvá vált, hogy sokan kézzelfogható formában is szeretnének az 5perc Angollal tanulni. A leckék offline kiadása kedden jelent meg az újságárusoknál.

Szatmáry Edina, az 5perc Angol szerkesztőségének munkatársa az MTI-nek elmondta, nyolcezer példány került az újságárusokhoz, ahonnan több helyen nagyon gyorsan elkapkodták az érdeklődők. Így a novemberi számot mindenképpen nagyobb példányszámban fogják megjelentetni. Terveik között szerepel továbbá a magazin külföldi elérhetőségének biztosítása, mivel sokan érdeklődtek Angliából, Írországból, Romániából és Szlovákiából is. Ezen kívül megfontolják az októberi első szám újranyomtatását is.

A hatvan oldalon megjelenő színes lap szórakoztatva tanít. Első fele bulvár-életmód magazin formáját ölti: tartalmaz a sport, utazás, egészséges életmód, tudomány és technológia, divat témakörébe tartozó cikkeket és ezekkel kapcsolatos nyelvgyakorló feladatokat, szószedetet, képes szótárat. A kiegészítő hanganyagokat és videókat a www.5percangol.hu honlapon hallgathatják illetve nézhetik meg a tanulni vágyók.

A kiadvány másik fele nyelvvizsgára és érettségire felkészítő anyagokat, kidolgozott írásbeli és szóbeli tételeket, feladatokat tartalmaz. A magazin végén Business English tananyagok, és egy szakértői rovat is helyet kapott.

Információ
X