nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Üvegfal a parlamenti újságírópáholy előtt

Üvegfalat húznak az ukrán parlament üléstermében az újságírópáholy elé az alatta ülő képviselők testi épsége védelmében; legalábbis ezt ígérte Volodimir Ribak házelnök a törvényhozás keddi ülésén.

MTI | 2013. november 24.
|  

Az újságírók üvegfallal való elkerítését már egy hónapja szorgalmazták a kormányzó Régiók Pártjának képviselői, akik közvetlenül a páholy alatt ülnek.

A kedd esti ülésen szót kért egy kormánypárti képviselő, aki szerint a sajtópáholybólfolyton lerepül valami.Az imént esett le egy nehéz tárgy. Kérem, hogy tegyen végre valamit!” – fordult a honatya a házelnökhöz. A parlament elnöke erre tréfából azt válaszolta, hogy átköltözteti a sajtó képviselőit az ellenzéki frakciók fölötti páholyba.

Ezután egy másik felszólaló kormánypárti honatya emlékeztette a házelnököt: egy hónapja azért kérte, hogybiztosítsák a képviselők számára a normális munkát, mert rájuk esett a sajtópáholyból egy fényképezőgép objektívjének a sapkája.  

Szóvá tette azt is, hogy kedden a sajtópáholyból Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő szabadon engedését követelő plakátokat szórtak a képviselők közé. Ezek után a tisztelt ellenzéki politikusnő arcképét kellett egész nap taposnunk” – jegyezte meg a kormánypárti honatya.

A házelnök arról biztosította, hogy a plakátokat szóró férfi aki az egyik független képviselő párttársa – „többet nem jut be a parlament épületébe. Majd a vitát lezárva ígéretet tett arra, hogy utasítást ad a sajtópáholy üvegfallal való elkerítésére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X