nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Türelmi időt kér a Selye János egyetem

Kétéves türelmi időt kér a szlovák oktatásügyi minisztériumtól a szaktárca javaslata alapján leminősítésre jelölt révkomáromi Selye János egyetem – közölte az MTI pozsonyi irodájával Tóth János, az intézmény rektora csütörtökön.

MTI | 2012. június 28.
|  

Szlovákia egyetlen magyar egyeteme – a rektor csütörtökön közölt állásfoglalása szerint – azzal indokolja a kérését, hogy a leminősítési javaslat alapját képező akkreditáció során az intézmények tudományossági szintjét hatéves időszak alapján sorolják be, ám az értékelés idején intézményük csak alig több mint négyéves múltra tekintett vissza. „Feltételezzük, hogy a szlovák állam parlamentje és kormánya nem azért létesítette a Selye János Egyetemet, hogy a szlovák lakosság 9 százalékát kitevő magyarságot szolgáló intézményt 4 év működése alapján átnevezze és alacsonyabb kategóriába sorolja” – olvasható az állásfoglalásban.

Az egyetem vezetése állásfoglalásával arra reagált, hogy a szlovák oktatásügyi minisztérium hétfőn tárcaközi egyeztetésbe küldte azt a javaslatot, amellyel szeptembertől három szlovákiai egyetem, köztük a Selye János Egyetem főiskolává minősítését vette tervbe a szaktárca. Dušan Čaplovič, a szlovák szaktárca vezetője azzal indokolta az intézkedést, hogy az érintett intézmények nem teljesítették az akkreditációs feltételeket.

Tóth János rektor a kérés kapcsán találkozót kezdeményezett Dušan Čaplovičcsal. Rámutatott: abban az esetben, ha a Selye János Egyetem a 2014-ben esedékes komplex akkreditáció során sem kerülne az egyetemi intézmények csoportjába, akkor jogosnak tartják majd az egyetem főiskolává minősítését.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X