nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tényleg?

Sok minden nem úgy van, ahogy azt róla terjesztik. Hát akkor hogy van? De tényleg... Megtudhatjuk egy új oldalról, mely eloszlatja a legendák homályát, és komolyan hadat üzent az áltudományos téveszméknek. Ráadásul komolytalanul is.

nyest.hu | 2013. március 6.
|  

A nyesten is foglalkozunk időnként áltudományos mítoszokkal, de nemrégiben indult egy oldal, mely kifejezetten ezekkel foglalkozik. Ezek közül is elsősorban azokkal, melyek a magyarság múltjával kapcsolatos mítoszok. Így aztán terítékre kerülnek olyan nyelvi kérdések, mint a sumer–magyar rokonítgatások története, illetve a nyelvi tények; továbbá a hun–magyar rokonság mítosza.

Bőven tárgyalnak olyan legendákat is, melyeknek nincs nyelvi vonatkozásuk, így például az Ősbudával kapcsolatos tévhitek vagy Károlyi Mihály felelőssége Trianonnal kapcsolatban. Az oldal nem feledkezik meg történelmünk azon eseményeiről sem, amelyekre tényleg büszkék lehetünk: a témák az ártéri ökogazdálkodástól az olajkutatásokhoz használt Eötvös-ingáig.

Tényleg?

 

Jó, ha azzal is tisztában vagyunk, hogy nem csupán a magyarok szoktak egészségtelenül viszonyulni saját múltjukhoz: az oldal összegyűjti más népeknek a múlt feldolgozásával kapcsolatos problémáit: éppúgy szó esik az oroszok, mint a csehek vagy a dánok ügyeiről. A komolyabb hangvitelű cikkeket vidám kis videók egészítik ki.

A legcélszerűbb, ha az oldallal való ismerkedést a bevezetővel kezdjük: itt megismerkedhetünk az oldal céljaival és a rovatokkal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X