nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Önök kérték
Szolgáltatással támad a tudományos sajtó

Önök meglehetősen sokat kértek tőlünk az elmúlt néhány évben – egyebekben ennek is köszönhető a nyest.hu eddigi sikere. Ugyanakkor nem minden kérést sikerült eddig kielégítenünk: pedig ha az olvasó kér, a rendes portál előbb-utóbb beadja a derekát: elindítottuk szolgáltatási oldalunkat, ahol bármit kérhet tőlünk!

Kincse Szabolcs Örs | 2012. szeptember 27.
|  

A vásárlónak mindig igaza van. Bölcs és igaz megállapítás ez; és a legtöbb esetben alkalmazandó szabály is, ha az ember a piacról szeretne megélni.

A Nyelv és Tudomány 2009 késő tavaszán indult, azóta több mint tízezer cikk kereshető vissza a portálon, a Facebook-követők száma szintén a tízezerhez közelít, havonta pedig bő félmilliószor kattintanak ránk az olvasók. Mi ez, ha nem siker? – kérdezhetnénk, ha nem motoszkálna bennünk mindig az elégedetlenség a fent említett szabályra gondolva.

Szolgáltatással támad a tudományos sajtó

Olvasóink ugyanis naponta kértek tőlünk az egyszeri szerkesztőnek első látásra lehetetlennek tűnő szívességeket. Volt, hogy intézményelnevezéssel kapcsolatban érdeklődtek nálunk, szerkesztési munkát adtak volna nekünk, de leggyakrabban fordítással, lektorálással, szövegírással kerestek meg bennünket. Mi pedig udvariasan hárítottuk el a felkéréseket, hiszen a Nyelv és Tudomány nem szolgáltatócég, hanem egy népszerű-tudományos portál. Mégis, ha az olvasónak igaza van, és ha úgy gondolja, teljesen természetes, hogy a nyelvvel, kommunikációval, tudománnyal foglalkozó portál eligazítsa őt a fontos dolgokban, akkor valószínűleg tennünk kell valamit.

Annál is inkább érdemes volt megfontolnunk ezt a lépést, mivel a nyest.hu környékén szépen gyűlik a szakértelem: be kellett látnunk, munkatársaink, szerzőink, szakértőink voltaképpen a lehető legalkalmasabbak arra a feladatra, amire olvasóink kiszemeltek bennünket.

2012. szeptember 27-én tehát elindítottuk a Nyelv és Tudomány szolgáltatási oldalát. Ide várjuk ezentúl azokat a kéréseket, amelyekben olvasóink segítségünket kérik: ha kell, fordítunk – ezt a nyest.hu kitartó és hűséges főtámogatója, a kitűnő Language Experts Group segítségével tesszük –, ha kell szöveget írunk, véleményezünk és szakértünk.

A nyest.hu mindig is nyílt portál volt: olvasóink kérdések özönével alakították a tematikánkat; önök kérdeztek, mi pedig örömmel válaszoltunk. A szolgáltatási portál kialakításánál nem láttunk okot arra, hogy eltérjünk ettől a nyitott szellemiségtől: a főoldal központi eleme egy olyan mező, ahol bármilyen nyelvvel, kommunikációval, szöveggel, fordítással, szakértelemmel kapcsolatos kérdést megfogalmazhatnak olvasóink – legyen a kérdés bármilyen furcsa, igyekszünk megtalálni a legjobb szakértőt – no és a legpontosabb választ. Azokat a kérdéseket, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot, megírjuk híroldalainkon. Azokban az esetekben, amikor a problémát egy jó megoldással orvosolni tudjuk, egy megbízható szolgáltatást ajánlunk majd önöknek.

Nem titok: a tervünk az, hogy a szolgáltatások közvetítéséből származó bevételt a Nyelv és Tudomány fejlesztésére fordítanánk. Számtalan tervünk van: egyrészt szeretnénk még több izgalmas hírt és tartalmat ajánlani önöknek, másrészt pedig a portált is továbbfejlesztenénk. E fejlesztések egy része már el is indult és a közeli jövőben újabb meglepetésekkel szolgálunk majd.

Ha tehát olvasónk úgy dönt, megtisztel bennünket a bizalmával, azzal mindenki jól jár: egyrészt garantáltan kitűnő minőségű szolgáltatáshoz jut általunk, a lehető legjobb szakértőket érjük el önnek – másrészt pedig fejlődik a Nyelv és Tudomány, amit még több izgalmas, színes és időszerű tartalommal hálálunk majd meg.

Tehát köszönjük olvasóinknak az eddigi nagyszerű támogatást, és reméljük, hasznos dolgokat kínálunk majd önöknek a szolgáltatási felületünkön – hiszen végső soron, mint annyi mindent, ezt is önök alakították, alakítják velünk!

Információ
X