nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Számítógépekre is megjelenik a NATAL

A Microsoft által fejlesztett, mozgást, hangot és arcmimikát érzékelő kamera Windows-alapú számítógépekre is megjelenik majd Bill Gates szerint.

MTI | 2009. július 20.
|  

A Los Angelesben megrendezett játékkiállításon, az Electronic Entertainment Expón elsőként bemutatott Project Natal hatalmas sikert aratott azzal, hogy a felhasználók mozdulatait, apró gesztusait, hanglejtését, sőt még arcmimikáját is képes felismerni, és egy speciálisan kidolgozott mesterséges intelligenciának köszönhetően megfelelő módon reagálni rájuk. Azonban a különleges irányítóeszközről kiadott eddigi információk alapján pusztán Xbox 360 konzolra jelent volna meg a Natal – olvasható a 1Up cikkében.

Úgy tűnik, ez most mégis megváltozik, ugyanis Bill Gates szerint PC-n is találkozunk majd a technológiával. A Microsoft alapító elnöke azon a véleményen van, hogy az új irányítóeszköz nemcsak játékok, hanem az otthoni és a munkahelyeken alkalmazott szoftverek és hi-tech berendezések vezérlésében is jeleskedhet. Így akár az Office-t is irányíthatjuk Natallal, amelynek első hallásra nem sok értelme van, hiszen nehezen elképzelhető, hogy akár Excelhez, akár Wordhöz értelmes megoldás lenne mozgásérzékelő kamerát használni.

A házimozinál vagy más szórakoztató elektronikai berendezéseknél már inkább logikusnak tűnik ez a megoldás, viszont Bill Gates szerint a NATAL piacra kerülésekor még olyannyira drága lesz, hogy egészen biztosan nem fog túl gyorsan elterjedni. A Microsoft feje türelemre intett mindenkit: a redmondi cég hosszú távra tervez, úgyhogy van még idő a technológia megjelenéséig és hétköznapivá válásáig.

Információ
X