nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • tol: @Libertate: Pamjav Horolma genetikus ősszehasonlitotta a manysi és a magyar apai ágakat en...
  2020. 08. 04, 23:50  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Cypriánus: "A magyarokra rendkívül specifikus R1b : 18 %" Akkor az I= 24 - miért nem "ren...
  2020. 08. 04, 21:00  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Cypriánus: Már írtam, árja-indoeurópai-szkíta-szarmata hatás - mindkettőnél.
  2020. 08. 04, 20:17  Mi is az az Uralonet?
 • Cypriánus: @Libertate: A komikban közel annyi az R1b, és több az R1a mint a magyar népességben. Akkor...
  2020. 08. 04, 20:02  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Cypriánus: Minél közelebba szkíta területekhez! R1a Manysi 5% R1b Manysi 7% Velük pedig á...
  2020. 08. 04, 20:00  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Számítógépekre is megjelenik a NATAL

A Microsoft által fejlesztett, mozgást, hangot és arcmimikát érzékelő kamera Windows-alapú számítógépekre is megjelenik majd Bill Gates szerint.

MTI | 2009. július 20.
|  

A Los Angelesben megrendezett játékkiállításon, az Electronic Entertainment Expón elsőként bemutatott Project Natal hatalmas sikert aratott azzal, hogy a felhasználók mozdulatait, apró gesztusait, hanglejtését, sőt még arcmimikáját is képes felismerni, és egy speciálisan kidolgozott mesterséges intelligenciának köszönhetően megfelelő módon reagálni rájuk. Azonban a különleges irányítóeszközről kiadott eddigi információk alapján pusztán Xbox 360 konzolra jelent volna meg a Natal – olvasható a 1Up cikkében.

Úgy tűnik, ez most mégis megváltozik, ugyanis Bill Gates szerint PC-n is találkozunk majd a technológiával. A Microsoft alapító elnöke azon a véleményen van, hogy az új irányítóeszköz nemcsak játékok, hanem az otthoni és a munkahelyeken alkalmazott szoftverek és hi-tech berendezések vezérlésében is jeleskedhet. Így akár az Office-t is irányíthatjuk Natallal, amelynek első hallásra nem sok értelme van, hiszen nehezen elképzelhető, hogy akár Excelhez, akár Wordhöz értelmes megoldás lenne mozgásérzékelő kamerát használni.

A házimozinál vagy más szórakoztató elektronikai berendezéseknél már inkább logikusnak tűnik ez a megoldás, viszont Bill Gates szerint a NATAL piacra kerülésekor még olyannyira drága lesz, hogy egészen biztosan nem fog túl gyorsan elterjedni. A Microsoft feje türelemre intett mindenkit: a redmondi cég hosszú távra tervez, úgyhogy van még idő a technológia megjelenéséig és hétköznapivá válásáig.

Információ
X