nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megjelentek az Opera mobilböngészők legújabb változatai

Megjelentek az Opera mobilböngészők legújabb változatai, amelyek elsősorban a táblagép-tulajdonosoknak tartogatnak látványos újdonságokat.

MTI | 2011. március 23.
|  

A norvég szoftvercég honlapjáról keddtől elérhető Opera Mobile 11-es és az Opera Mini 6-os verziója elsősorban a táblagépek érintőképernyőiben rejlő lehetőségeket használják ki, miközben az új változatokkal a közösségi oldalakra szánt tartalmak megosztása is egyszerűsödik.

A világ legnépszerűbb mobilböngészője 45 nyelven Windows, Mac és Linux rendszereken kívül az összes ismert mobilplatformon működik.

Az Opera az Apple-t, a Nokiát és a Google Android platformját is megelőzve 21,6 százalékkal vezeti a mobilböngészők piacát. Az iPhone, a Nokia és az Android saját böngészőinek mindössze 15-19 százalékos a piaci részesedése.

A szoftver sikerét jelzi, hogy tavaly ősszel világszerte már több mint 120 millió mobiltelefon tartalmazta az Opera Mobile böngészőjét. A táblagépek növekedésével a norvég fejlesztők további sikerekre számíthatnak.

A mobileszközökre optimalizált program népszerűsége abban rejlik, hogy a turbo funkció bekapcsolásával lassú adatátviteli sebesség mellett is látványosan gyorsulhat a honlapmegjelenítés. Ebben az esetben a keresett címek nem az adott szolgáltatótól töltődnek le, hanem a szoftvercég szerverein keresztül „lebutítva" optimalizált méretben jelennek meg az oldalak.

Ezzel a módszerrel ráadásul a webes cenzúra is megkerülhető, így számos országban, ahol kormányszinten szűrik a webes tartalmakat, az Opera lett az elsőszámú böngésző.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X