nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Londonmentes repteret Oxfordnak!

Oxford magától is elég híres: semmi szükség rá, hogy a helyi repülőtér nevében London is szerepeljen – háborognak az egyetemi város lakosai.

MTI | 2009. augusztus 19.
|  

A város repülőterének vezetősége annak ellenére, hogy Oxford a világ egyik leghíresebb egyetemének ad otthont, s igen kedvelt turisztikai célpont, London-Oxfordnak keresztelték át a légikikötőt. Meggyőződésük szerint az új név egyrészt nemzetközi jelleget ad a repülőtérnek, másrészt felhívja a figyelmet arra, hogy milyen közel van Oxford Londonhoz.

„Ez igen ostoba ötlet” – hangsúlyozta Tony Joyce, az Oxford Civic Society örökségvédő civil szervezet elnöke.

Mint kifejtette, Oxford magától is megáll a lábán; semmi szüksége ilyen nevetséges modernkori üzleti fogásra, mint a repülőtér átkeresztelése. Tony Joyce meggyőződése szerint az új név ráadásul félrevezető is: akad majd olyan utas, aki közvetlen összeköttetést vár a repülőtér és London között, s csalatkoznia kell reményeiben.

James Dillon-Godfray, a repülőtér marketingmenedzsere szerint viszont az új név segít tudatosítani, hogy a légikikötő, amely javarészt üzletembereket szolgál ki, milyen közel van Londonhoz, mindössze száz kilométer választja el a brit főváros központjától.

Információ
X