nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közel hárommillió dollárral támogatja az európai újságírást a Google

Az amerikai cég vállalta, hogy szponzorálja az új utakat kereső sajtóintézet pályázatát.

IT café, Dajkó Pál | 2011. február 24.
|  

A Google hivatalos blogjában tegnap Peter Barron, a cég EMEA-régióbeli külkapcsolatokért felelős igazgatója jelentette be, hogy vállalata 2,7 millió dollárral támogatja a bécsi székhelyű Nemzetközi Sajtóintézetet (International Press Institute – IPI).

A Google tavaly októberben közölte, hogy ötmillió dollárral kívánnak támogatni olyan nonprofit szervezeteket, melyek célja, hogy a korszerű, a digitális kor kihívásainak megfelelni tudó újságírás kialakításán dolgozzanak. Az összeg negyven százalékát azonnal át is adták az amerikai Knight Alapítványnak, a maradék sorsáról viszont akkor még nem döntöttek.

Az IPI-nek ítélt támogatás célzottan érkezik, egy nemzetközi innovációs verseny finanszírozására (IPI News Innovation Contest), melynek célja, hogy olyan új elképzelések, ötletek merüljenek fel, valósuljanak meg, amelyek alapvetően és hosszú távon befolyásolják majd a közösségek viszonyát a digitális újságíráshoz. Olyan, újságírók által készített és/vagy újságírók számára megalkotott technológiák, platformok, üzleti modellek, képzési tervek kidolgozását várják, amelyek jelentősen javíthatják a tájékoztatás helyzetét, megfelelnek az új korszak elvárásainak. Nevezni három kategóriában lehet: hírplatformok, fenntarthatóság (üzleti, gazdasági tervek), illetve oktatás, képzés.

Az IPI június elsejéig várja mind nonprofit, mind üzleti alapon működő szervezetek pályázatait a régióból.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X