nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kétnyelvű jogászképzés az erdélyi Sapientia Egyetemen

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen az idén hét új szakot is indítanak, köztük kétnyelvű magyar-román jogi szakot.

MTI | 2010. július 12.
|  

Megkezdődött a beiratkozás a magyar állam támogatásával működő Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. A meglevő húsz szak mellett az idén hét újat is indítanak, köztük kétnyelvű magyar-román jogi szakot.

A kétnyelvű jogászképzés a romániai magyar nyelvű jogászképzés ötvenéves kiesése után rendkívüli jelentőséggel bír – írja a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán. A szakon a kétnyelvűség azt jelenti, hogy bizonyos tantárgyakat – büntetőjog, polgári jog – románul tanulnak a hallgatók, a tárgyak többségét pedig magyarul sajátítják el. A negyven meghirdetett helyből tizenöt tandíjmentes, felvételi kritérium fele-fele arányban az érettségi, illetve a középiskolai évek tanulmányi átlaga.

A Sapientia Egyetem kolozsvári karain július 9-től, a marosvásárhelyi és a csíkszeredai karokon 12-től lehet beiratkozni.

A 2001-ben alapított egyetem gazdasági, műszaki, társadalom-, természettudományi és művészeti területen képez hallgatókat. Az elmúlt tanévben közel kétezer diákkal, valamint kétszázhatvan romániai oktatóval és külföldi vendégtanárral működött.

Az idei felvételire 1165 helyet hirdettek meg, ebből 434 ingyenes, a többi tandíjas.

Kolozsváron jogászképzéssel, Marosvásárhelyen egészségügyi szakpolitikák és szolgáltatások szakkal bővül a kínálat, Csíkszeredában pedig öt új szak indul: marketing, statisztika és gazdasági előrejelzés, világ- és összehasonlító irodalom, angol nyelv és irodalom, ipari biotechnológia, valamint közélelmezési és agroturisztikai mérnök-menedzser. A szakok többsége akkreditált.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X