nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyen lehet csehül tanulni

Minden külföldi szülő gyermeke ingyenes cseh nyelvi oktatásban részesülhet hamarosan a cseh Oktatási Minisztérium tervei szerint.

nyest.hu | 2010. április 6.
|  

Hamarosan a Cseh Köztársaságban élő külföldi szülők gyermekei ingyen tanulhatják a cseh nyelvet. Az Európai Unióból származó szülők gyerekeinek eddig is ingyenes volt a cseh nyelvi oktatás, az új határozat azonban a kevésbé tehetős bevándorlókat is érintené – számol be a cseh Oktatásügyi Minisztérium tervéről a Prague Daily Monitor.

Eddig leginkább a szlovák származású kisdiákok tudták igénybe venni az ingyenes cseh oktatást, pedig valószínűleg nekik van a legkevésbé szükségük rá, hiszen a cseh és a szlovák közeli rokonnyelvek. A nem Európai Unióból származású szülők – például csecsen vagy afrikai bevándorlók – azonban többnyire nehéz anyagi körülmények között élnek, és nem tudják maguknak megengedni a drága cseh különórákat.

A cseh Oktatásügyi Minisztérium 10 millió cseh koronát, azaz 105 millió forintnak megfelelő összeget különített el a külföldi diákok nyelvi oktatására. A minisztérium véleménye szerint a külföldi szülők gyermekei csak nehezen vagy rosszul tudnak beilleszkedni a cseh nyelv megfelelő ismerete nélkül

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X