nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyaloglás a könyvtárhasználatért

Könyvtárosok és olvasók indultak útnak hétfőn gyalog, valamint kerékpárral Békéscsabáról Pécsre, hogy népszerűsítsék az útvonalon lévő bibliotékákat és azok szolgáltatásait.MT

MTI | 2010. október 4.
|  

Mint arról Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár könyvtári részlegének vezetője hétfőn elmondta, a „zarándokok” hétfőn reggel Békéscsabáról indultak el, és 284 kilométer megtétele után vasárnap fognak megérkezni Pécsre.

A könyvtárosokból, könyvbarátokból és diákokból álló csapat útközben meglátogatja például Orosháza, Szeged, Mórahalom és Baja könyvtárait. Útjukról és tapasztalataikról beszámolnak a kezdeményezésről a http://twitter.com/konyvtarut oldalon.

Rakonczás Szilvia elmondta: a túra résztvevőit egy-egy rendezvénnyel, például kiállítással, vetélkedővel várják az érintett települések könyvtáraiban, ahol megismerkedhetnek az adott bibliotékával, annak szolgáltatásival, a város kulturális örökségével és idegenforgalmi nevezetességeivel is.

A Békéscsabáról indult csapat tagjainak többsége nem karikázik el Pécsre, hanem útközben más „zarándokok” váltják le őket. Rakonczás Szilvia kiemelte: a túra megszervezésével nem elsősorban az volt a céljuk, hogy a fizikai teljesítményt helyezzék előtérbe, hanem az olvasás és a könyvtárhasználat fontosságára hívják fel a figyelmét az érintett útvonalon élőknek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X