nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Éjjeli alvás előtti olvasás a lélek harmóniájáért

Schmitt Pál köztársasági elnök szerdán hivatalában fogadta a Magyar Írószövetség elnökét, akivel a magyar nyelv védelmében és az olvasás népszerűsítésében kifejtett munkájuk összehangolásáról állapodtak meg.

MTI | 2011. május 25.
|  

Szentmártoni János költő, író a Sándor-palotában történt találkozót követően az MTI-nek elmondta: bemutatkozó látogatásán elsősorban az anyanyelv védelmére irányuló közös törekvéseiket beszélték meg az államfővel, de az írószövetség elnökeként ismertette a szervezet munkáját, felépítését, illetve közelmúltban megújult honlapjáról is beszélt.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője hangsúlyozta: az államfő mindenekelőtt a szépirodalom fontosságára hívta fel a figyelmet, utalva például arra, hogy akár az éjjeli alvás előtti rendszeres olvasás is hozzájárulhat az elme frissen tartásához és a lélek harmóniájához. Schmitt Pál emellett fontosnak tartotta megjegyezni, hogy irányzatoktól függetlenül valamennyi író elismerést érdemel, mivel munkájukkal az olvasókat szolgálják – fűzte hozzá.

Az írószövetség elnöke rámutatott továbbá arra is, hogy a felek között egyetértés alakult ki arról, hogy a rohamosan terjedő digitalizáció gyökeresen átalakítja az olvasási szokásokat. Mint mondta, a köztársasági elnökkel együtt azon a véleményen vannak, hogy a papír alapú könyvek háttérbe szorulása után is fenn kell tartani az emberekben a betű szeretetét.

Szentmártoni János elmondta, az államfővel abban állapodtak meg, hogy az írószövetség a kortárs írókat is bevonja az olvasás népszerűsítésébe, akiknek így egyebek mellett módjuk lesz rendhagyó irodalom órákon közelebb hozni műveiket a diákokhoz. Hozzátette: Schmitt Pál kezdeményezésére jövőben félévente tartanak megbeszéléseket az elért eredmények számbavételére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X