nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egymilliárd felhasználóra vár a tízéves Wikipedia

Egymilliárd egyedi felhasználót szeretne a tizedik születésnapját szombaton ünneplő Wikipedia, amely a fejlődő országok közül elsősorban Indiában látja a bővülés lehetőségét.

MTI | 2011. január 13.
|  

A havi szinten mintegy 440 millió egyedi látogatót vonzó online enciklopédia a világ ötödik legnézettebb weboldalává nőtte ki magát. A papíralapú enciklopédiáknál terjedelmesebb portálon több mint 260 nyelven tizenöt milliónál is több szócikk olvasható.

Ezzel az eredménnyel a nonprofit vállalkozás számos üzleti alapon szervező oldalt is maga mögé utasított, ezért sokan jó pénzügyi lehetőségnek tekintik a Wikipediát - mondta Sue Gardner, a Wikimedia Alapítvány igazgatója, hozzátéve, hogy befektetőket keresve továbbra sem kívánnak a tőzsdére menni.

A nonprofit vállalkozás többségében adományokból gyűjti össze az éves működési költségvetéséhez szükséges 20 millió dollárt (4,2 milliárd forintot). A nyugati országok meghódítása után Kína virtuális elzártsága miatt az enciklopédia alapítói elsősorban Indiában látják a további bővülés lehetőségét.
A világ második legnépesebb országában az idén nyílik a Wikipedia első tengerentúli irodája, ezt követően nyitnak Brazília és más fejlődő országok felé - magyarázta Gardner, hangsúlyozva, hogy Kínának addig kell várnia, míg nem szavatolja az oldalon közzétett tartalmak cenzúrázatlanságát.

A Wikipedia tíz éves fennállását január 15-én 104 országban, 316 eseményen ünneplik. India érdeklődését mutatja, hogy ezek közül a rendezvények közül hatvanat tartanak az ázsiai országban.

Az évfordulóhoz igazítva a Wikimédia Magyarország egyesület is konferenciát szervez. Az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében reggel tíz órakor kezdődnek a programok. A konferencia részletes programja és további részletek az enciklopédia magyar felületén, a http://hu.wikipedia.org címen olvashatók.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X