nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Újra van magyar tudakozó Romániában

Több hónapos szünet után újra ad tájékoztatást magyarul is a román Romtelecom telefontársaság tudakozója.

MTI | 2010. augusztus 18.
|  

Augusztus 15-től újra működik a Romtelecom telefontársaság magyar nyelvű tudakozója – írja a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán.

A lap idézi Moldován József romániai távközlési államtitkár közleményét, amely szerint kérdésére a Romtelecom augusztus 16-i válaszlevelében arról tájékoztatta őt, hogy vasárnap óta elérhető magyar nyelven is a tudakozó.

Moldován József július 17-én fordult levélben a Romtelecom vezérigazgatójához, amelyben a 45,99 százalékos tulajdonos román állam képviselőjeként magyarázatot kért a 2005 augusztusában beindított magyar nyelvű hívószám tavaly év végi megszűntetésére és kérte annak sürgős visszaállítását.

A magyar nyelvű távközlési szolgáltatást 2005 augusztusában Nagy Zsolt akkori távközlési és informatikai miniszter avatta fel hivatalosan. Az akkor az 1932-es hívószámon jelentkező tudakozó Brassóban működött, és Románia bármely pontjáról közvetlenül és ingyenesen hívhatta a körülbelül egymillióra tehető romániai magyar ügyfél.

A Romtelecom közlés szerint az új, 118300-as hívószámon, míg a Krónika tapasztalata szerint az egységes, 118932-es számon érhető el Romániában a magyar nyelvű szolgáltatás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X