nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ismét strandkönyvtár nyílik Keszthelyen

Hétfőtől újból működik Keszthelyen a kísérletképpen először három évvel ezelőtt „megnyitott” strandkönyvtár.

MTI | 2010. július 18.
|  

Pappné Beke Judit, az ideiglenes kölcsönzőhelyet működtető Fejér György Városi Könyvtár igazgatója az MTI-vel közölte: július 19-től augusztus 6-ig kereshetik fel az érdeklődők a városi strandon felállított pultot. Míg tavaly hetente három napon tartottak nyitva, addig idén már minden hétköznap 11 és 17 óra között működik a szabadtéri „olvasóterem”.

Aki kölcsönözni szeretne, választhat, hogy a helyszínen beiratkozik a könyvtárba vagy 500 forintos kauciót fizet a könyvekért. Ezen túlmenően azonban újságokat is olvashatnak az érdeklődők, de akár vásárolhatnak is a könyvtár által kínált régi könyvekből.

A könyvtár vezetője tavaly az addigi tapasztalatokról az MTI-nek azt mondta: a strandon a kölcsönzőknek több mint a fele nem helybéli, sőt sok közöttük a külföldi is. Számukra ezért már akkor idegen nyelvű lapokat, könyveket is kínáltak.

A múlt évben egy véletlennek köszönhetően kiderült, nem előzmények nélküli a nyári kölcsönző, ugyanis 102 évvel ezelőtt a Balaton-parti strandon már volt egy kihelyezett könyvtár. A Balatoni Múzeumban fellelt dokumentum szerint a szigetfürdőn négy éven át működött az alkalmi kölcsönzőhely.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X