nyest.hu
Kövessen, kérem!
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
 
Karesz blogja
Megdöbbentő az a felmérés,melyet olvashatunk az ELTE honlapján.A miniszterelnök szerint hamarosan öt millió magyar fog dolgozni.Miért akarják elhagyni az országot a fiatalok amikor nagy szükség van rájuk?Az egyik ok melyért elhagyják az országot az újítókedv miatt.Európai Társadalmi Felmérés végezte a kutatást. Ez a valóság az Y generációval?
2014. február 19. 15:25
0 hozzászólás
Az utóbbi években feszült lett a magyar-román viszony.Vajon ki a hibás?Hogyan fejlődött ki a románok autonómia igénye a huszadik század elején?A nyest.hu egy nagyszerű cikkben foglakozik az erdélyi románok autonómia igényével az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből.A cikkben elemezve van Liviu Rebreanu Ion című regénye,melyet az iró 1913-1920 között irt.
2013. március 27. 13:05
0 hozzászólás
Sokat szórakoztam a Cirill betűs írással fogják írni a magyart? cikken.2010-ben feltevődött az a javaslat,hogy a rovásírás legyen bevezetve.Ennek az ötletnek vagy javaslatnak sok magyar igent mondana.Be is vezették több magyar helységben, igaz a helységtáblákon olvasható a rovásírás .De mi volna,ha cirill betűkre térnénk?
2013. február 14. 13:10
0 hozzászólás
A kádári rendszerben felelős beosztásban volt.Az is igaz , hogy nagyszerű sportoló volt.De a kádári rendszerben hogyan tudott miniszter-helyettes lenni ? Kit szolgált ki ? Köztudott ,hogy akkor hogyan kaptak az élsportolók diplomát.Tisztelet a kivételnek.Voltak olyan sportolók akik tanulás révén jutottak diplomához.Köztudott volt,hogy az elvtársak hogyan jutottak diplomához.Miért kell ezt letagadni? Akkor olyan világ volt,ma más világ van.
2012. január 18. 10:53
0 hozzászólás
Ady és Goga barátságáról és vitáiról sokat lehet olvasni.Sajnos Ady nagyon hamar meghalt.Így nem tudta megélni a magyar irodalom fejlődését.Halála nagy vesztesség a magyar irodalomnak.Gogával való barátsága nagyon érdekes.Goga egy izzig-vérig nacionalista volt.
2011. december 5. 21:12
0 hozzászólás
Meglepődve olvastam,hogy a finnugor elmélet hibás elmélet.Pedig milyen jól hangzik.Sokan támogatják is .Vannak más elméletek is,melyeket sokan támogatnak.Mint a magyar-mongol,magyar-japán,magyar-kinai,magyar-parthus,stb . Sőt még azt is állitják,hogy Jézus magyar volt 'De inkább magyarázzák meg a szakemberek '
2011. október 11. 22:38
0 hozzászólás
Magyar emberek hallgassátok Hoffmann Rózsa tanmeséit ' Szerinte a mostani tanügyi tervezet a legjobb és mindenkinek nagyon jó lesz főleg a gyerekeknek.
2011. szeptember 20. 11:08
0 hozzászólás
A zsidó nem nemzetiség 'A Mazsihisz továbbra is ezt akarja.De miért ?Mert ez volt jó a zsidóknak.De egyénileg lehetnek zsidók . Csodálkozok ezen,de tiszteletbe tartom.Ez a zsidókra tartozik.De választ kaptam egy kérdésre '
2011. szeptember 20. 10:36
1 hozzászólás
Mi magyarok büszke vagyunk a nyelvünkre.De mikor és hogyan keletkezett ?Ez sokak számára egy rejtély,de nem a szakembereknek.Vagy mégis ?
2010. december 20. 17:43
7 hozzászólás
Bemutatkozó

Karesz blogja főleg olyan témákat tartalmaz,melyek érdekes lehet az Olvasó számára.Az Élet és Tudomány oldalain sok nagyszerű témák vannak ,melyekről Karesz leirja a véleményét ,de moderálva. Ha nem is ért egyet a kedves Olvasó,de köszönöm,hogy elolvasta ' Kellemes napot '

Utolsó hozzászólások
Információ
X