nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
divatszavak
Hideglelést kapok ettől a szótól,hogy "BRUTÁLIS",mert az internetes média újságírói jelenleg ömlesztve használják,felmérésem szerint mintegy 150(!) HELYEN TALÁLKOZTAM EZZEL A FÖRMEDVÉNNYEL! Miért az? Mert nincsenek tisztában azzal,hogy a "brutális = kegyetlen,embertelen.Ezért lehet brutális az adóemelés,árcsökkentés,, a hideg,a hőség,az árvíz,a tűzkár,a fagykár,a karácsony,a szilveszter,az elhízás,a lesoványodás,a drogozás,sőt még a szexpart is...! Újságíróink nem csak a szó jelentését nem ismerik,hanem azokról a szinonim magyar szavakról sincs fogalmuk,amivel helyesen tudnának fogalmazni!
Nyitotta: carey200, 2013. 01. 17, 13:17
Vissza
Megjelenített tételek:
kisbuddha 2013. 10. 28, 08:39

Szia! Egy tágy is lehet okos. Attól okos, hogy sokmindent tud. A "profi" pedig azt jelenti, hogy professszionális, szakmai, hivatásos. Persze, lehet egy telefon hivatásos telefon. Az extra jelentése pedig rendkívüli, különleges. Ezek a szavak nem fejezik ki az okostelefon tulajdonságait. Üdv, Krisztián

Értetlenül állok az OKOStelefon (TV) kifejezés hallatán. Mitől lesz egy elektronikai szerkezet "OKOS" ? Az embertől, létrehozójától, tervezőjétől. Tehát nem a készüléket kell ellátni OKOS jelzővel, hanem feltalálóját. Addig pedig a kifogásolt készülékeket illessék "profi" vagy "extra" jelzőkkel.Egy tágy nem lehet OKOS!

Válasz erre: enem, 2013. 03. 02, 22:05
enem 2013. 03. 02, 22:05

Értetlenül állok az OKOStelefon (TV) kifejezés hallatán. Mitől lesz egy elektronikai szerkezet "OKOS" ? Az embertől, létrehozójától, tervezőjétől. Tehát nem a készüléket kell ellátni OKOS jelzővel, hanem feltalálóját. Addig pedig a kifogásolt készülékeket illessék "profi" vagy "extra" jelzőkkel.

Egy tágy nem lehet OKOS!

Vissza
Megjelenített tételek:
Információ
X