nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyílt nap a Nyitrai Egyetemen
2011. február 17. - 2011. február 17.

Finnugor szak indul a Nyitrai Egyetemen

A Közép-európai Tanulmányok Kara február 17-én, csütörtökön a nyílt napon várja az érdeklődőket, ahol személyesen is találkozhatnak a dékánnal, az oktatókkal, illetve a kar hallgatóival.

A finnugor BA szak azzal a szándékkal jött létre, hogy alapképzésben is lehetőség legyen a Kárpát-medencében a finnugor nyelvészet tanulására. A szak elsősorban több nyelven ad megbízható nyelvtudást, azaz nyelvvizsgára felkészítő finn, észt vagy (nem magyaroknak) magyar nyelvtudást kínál alapfoktól, továbbá egy kisebb uráli nyelvnek az elsajátítását is biztosítja (udmurt és/vagy manysi). A szakon alapvetően nyelvészeti ismereteket oktatnak. A szak elvégzője angol vagy német nyelvtudással is rendelkezik majd, továbbá alapvető nyelvtudást szerez orosz nyelvből is.

A finnugor szak hallgatói a finn, észt és/vagy magyar kultúrtörténetet is elsajátítják, valamint megismerik az uráli nyelvek szociolingvisztikai sajátosságait és a veszélyeztetett nyelvek és népek sajátos problémáit, néprajzát, életkörülményeiket.

A képzéssel kapcsolatosan érdeklődni lehet:

dr. Baráth László tanulmányi dékánhelyettesnél (telefonon: 00 421 670 227, lbarath@ukf.sk) és

Sándor Veronikánál, a tanulmányi osztály vezetőjénél (telefonon: 00 421 670 221, vsandorova@ukf.sk).

Információ
X