nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Király helyett médiacsászár

A legkülönbözőbb mesterségekben teszi magát próbára egy televíziós showban Emanuele Filiberto, az olasz Savoia uralkodóház sarja, aki királyság helyett médiacsászárságra pályázik.

MTI | 2012. február 5.
|  

Az alpesi Trentino egyik istállójában tehénfejéssel kezdődött az új olasz televíziósorozat Emanuele Filiberto Reza Ciro Rene Maria Filiberto di Savoiával a főszerepben.  Az utolsó olasz király, az 1946-ban száműzetésbe vonult II. Umberto unokája tíz szakmát tanul ki a képernyőn a Principiante (Kezdő) című sorozatban. Belekóstol a pizzasütő, a kőműves, a kutyakozmetikus és a szennyvízcsatorna-tisztító munkájába és életébe is.

A szakmatanulás nemes ötlete Emanuele Filibertóé volt, a szakmákat viszont a nézők válogatták ki a való világot megismerni akaró királyi sarjnak. „Több mint kétszáz mesterségjavaslatot küldtek interneten. A legnehezebb talán a legelső, a tehénfejés volt. Nem is gondoltam, hogy ez ennyire nehéz szakma, és ennyire hideg van hajnalban az istállóban!” – nyilatkozta az olasz televízióban Emanuele Filiberto, akinek nem ez az első tévés szereplése.

A Savoia-ház negyvenéves leszármazottja 2002-ben léphetett ismét olasz földre. Addig Párizs, Svájc és az Egyesült Államok között élt és dolgozott bankárként. 2002-ben egy „fenséges” ecetesuborka reklámjával mutatkozott be az olasz televízióban. Részt vett számos tévéshowban, 2010-ben a Sanremói Táncdalfesztiválon lépett fel az Italia amore mio (Olaszország szerelmem) című számmal, melyet a popénekes Pupóval és Luca Canonici tenorral adott elő. „Ha választhattam volna, legszívesebben űrhajós lettem volna!” – vallotta be Emanuele Filiberto. Elmondta, hogy hamarosan a francia és az amerikai televízióban is sorozatfőszereplő lesz  szerelmi és házassági témában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X