nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fadöntés helyett: döntős fák

Tizenöt fa közül a közönség döntheti el, hogy melyik legyen az Év Fája. Október 31-ig lehet szavazni.

nyest.hu | 2014. szeptember 16.
|  

Az Ökotárs Alapítvány által megszervezett Az Év Fája elnevezésű verseny a fináléjához közeledik. A zsűri a 66 jelölt közül már kiválasztotta azt a 15 fát, amelyeknek esélyük van elnyerni Az Év Fája kitüntető címet. A versenyben levő növényekre a közönség szavazhat a verseny honlapján keresztül.

Az Év Fája vetélkedőt 2010 óta, idén ötödszörre rendezik meg. Az évek során több száz fát neveztek be a versenybe különböző civil szervezetek, közösségek, önkormányzatok vagy magánszemélyek; a verseny honlapján megtekinthetők az elmúlt évek döntősei. A tizenöt döntős fára idén október 31-ig lehet szavazni; a legtöbb szavazatot kapó fa elnyeri a megtisztelő címet, és ezzel együtt egy „egészségvédő kezelést” is kap. A zsűri pedig egy másik kategóriában is díjat oszt: Hős Fa címet egy olyan fának ítéli oda, amelynek a környezete, természetes élőhelye veszélyben van.

Fadöntés helyett: döntős fák
Forrás: okotars.hu

Az Év Fája vetélkedő legfőbb célja az, hogy a természetvédelem és a közösségek kapcsolatára fölhívja a figyelmet. A versenyben nemcsak a fák, illetve a róluk készült fényképek szerepelnek, hanem egy-egy hozzájuk kapcsolódó történet is. Ezek is mind olvashatóak a döntős fák oldalán.

Bővebb információ

Ökotárs Alapítvány – Az Év Fája

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X