nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ma van a nemzetközi tigrisnap

Az elmúlt évszázadban a vadon élő tigrisek száma 100 ezerről 3200-ra csökkent. A nemzetközi tigrisnap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyeztetett tigrisfajokra.

nyest.hu | 2013. július 29.
|  

Július 29-e az úgynevezett nemzetközi tigrisnap (International Tiger Day vagy Global Tiger Day). Ezen a napon világszerte a vadon élő tigrisek megőrzése iránti emberi felelősségre hívják fel a figyelmet.

A nemzetközi napot 2010-ben alapították a tigrisek védelmére tartott szentpétervári csúcstalálkozón. Azóta minden évben július 29-e a vadon élő tigrisek kihalásának veszélyére figyelmeztet. A nap célja, hogy világszerte megvédje a tigrisek természetes élőhelyeit, illetve hogy a veszélyeztetett állatok iránti emberi felelősségérzetet növelje.

A tigrisek természetes élőhelyeinek nagysága az elmúlt évszázad során drasztikusan csökkent. A városok, ipari övezetek kiterjedésének növekedésével együtt a tigrisek természetes élőhelyeinek területe 93 százalékkal csökkent. Ennek a folyamatnak a következtében a vadon élő tigrisállomány mintegy 97 százaléka tűnt el – részben azért, mert lelőtték őket. Míg 1913-ban 100000 vadon élő tigrist tartottak számon, ma csupán 3200 körüli a számuk. Jó néhány tigrisfaj halt ki az elmúlt száz év során, és többet fenyeget a kihalás veszélye.

Ma van a nemzetközi tigrisnap
Forrás: MTI

A tigrisek védelmére bárki adományozhat pénzt a tigerday.org weboldalon keresztül. Ha azonban erre nincs lehetősége, támogathatja a tigrisek ügyét virtuálisan is.

Ma van a nemzetközi tigrisnap
Forrás: tigerday.org

Forrás

International Tiger Day

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X