nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvészeti és irodalomtörténeti könyvek olcsón

Rejtő István irodalomtörténész és R. Hutás Magdolna nyelvész hagyatékának fölszámolásából származó értékes kötetek vehetők meg.

nyest.hu | 2015. május 22.
|  

A nyelvészet és/vagy az irodalomtörténet iránt érdeklődők figyelem! A napokban került fel a Bookline oldalára rengeteg értékes antikvár kötet – közöttük több nyelvészeti és irodalomtörténeti alapművel. Ha ez nem lenne elég csábító, május 27-ig akciósan rendelhetik meg az érdeklődők a Hernádi Antikvárium által árusított köteteket. Kattintson, és böngésszen a mintegy ezer kötet között!

A kötetek Rejtő István irodalomtörténész és R. Hutás Magdolna nyelvész hagyatékából származnak. Tehát nyelvészeti és irodalomtörténeti tárgyú könyvekről van szó elsősorban, amelyek között nem egy olyan akad, amit a szerző a házaspárnak vagy valamelyik tagjának dedikált. Természetesen a házaspár tagjai által írott kötetek is vannak a hagyatékban, így például Rejtő István 1959-es Mikszáth-könyve.

Az Általános Nyelvészeti Tanulmányok első kötete
Az Általános Nyelvészeti Tanulmányok első kötete
(Forrás: bookline)

A nyelvtudomány iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az MTA Nyelvtudományi Intézete által összeállított A magyarországi nyelvtudomány bibliográfiája című kiadványokat, az Általános Nyelvészeti Tanulmányok 1963-as első kötetét, amelyet Telegdi Zsigmond szerkesztett, vagy éppen Lomb Kató Bábeli harmónia című kötetét. A kötetek többsége 1000 forint alatti áron vásárolható meg online rendelés útján.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X