nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyen angolóra a delhi taxisoknak

Itt a nagy lehetőség a delhi taxisok és ellenőrök számára: ingyen angolkurzusra járatják őket, hogy elkalauzolhassák a turistákat a Közösségi Játékok idején.

nyest.hu | 2010. február 23.
|  

Nagy eseményre készül Delhi idén október 3. és 14. között: akkor rendezik ugyanis a Nemzetközösségi Játékokat (Commonwealth Games); egy négyévente tartott, több sportágat felölelő nemzetközi sporteseményt, amely ebben a kategóriában a második legnagyobb az Olimpiai játékok után.

Nem csoda, hogy a delhi közlekedési vállalat is komolyan veszi a felkészülést: dolgozóit ingyenes angol- és illemtanórákra járatja, hogy azok megfelelőképpen tudják majd kalauzolni a turisták áradatát. Mint mondják, ez fontos lépés, mivel a taxisofőrök és az ellenőrök lesznek a „város nagykövetei” – írja a DNA India.

A közlekedésben dolgozók azonban nemcsak friss angoltudásuknak örülhetnek majd: már elkészült számukra egy vonzó új egyenruha is. A világ legnagyobb buszflottáját üzemeltető delhi közlekedési vállalat ezen kívül a buszok modernizálását is célul tűzte ki: mintegy ezer új buszt rendelt (így összesen 4500 jármű szolgálhatja ki a sportrajongókat a városban), és a régieket is átfesteti, hogy azok modernebbnek tűnjenek majd.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X