-
Sándorné Szatmári: Szerintem beszűkül a gondolkozás féleségek korábbi sokasága, míg a tere, ahol keresgélni l...2024. 03. 25, 09:02 Hogyan alakul át az olvasás?
-
Sándorné Szatmári: Ezek a modellek tehát (micsoda véletlen) fékezik a "féknyúz" terjedését ..? :)2024. 03. 12, 18:39 Álhírek felsimerése nyelvi modellek...
-
Sándorné Szatmári: @cikk: Véleményem eltekintve a konkrét (pl. összeesküvés) példától: -Működő nyelvelméleti ...2024. 03. 10, 09:31 Titkos víziók vagy vizionált titkok?...
-
Sándorné Szatmári: A cikk szerint a nyelv fontos jellemzője, hogy a szavak jelentése kommunikációs helyzeteke...2024. 03. 01, 09:37 Diszkriminált állatok
-
Sándorné Szatmári: @szigetva: Amit írsz, nyilván én is észre veszem.. A jelentés és tartalom ugyanakkor rávil...2024. 02. 23, 21:02 Nyelvek születése és terjedése
Kálmán László nyelvész, a nyest szerkesztőségének alapembere, a hazai nyelvtudomány és nyelvi ismeretterjesztés legendás alakjának rovata volt ez.
- Elhunyt Kálmán László, a Nyelvész, aki megmondja
- Így műveld a nyelvedet
- Utoljára a bicigliről
- Start nyelvstratégia!
- Változás és „igénytelenség”
Kálmán László korábbi cikkeit itt találja.
Ha legutóbb kimaradt, most itt az új lehetőség!
Ha ma csak egyetlen nyelvészeti kísérletben vesz részt, mindenképp ez legyen az!
Finnugor nyelvrokonság: hazugság
A határozott névelő, ami azt jelenti, hogy ‘te’
Az oroszok már a fejünkön vannak!
2015-re Helsinki óvodáiban az ételek fele ökogazdálkodásból fog származni.
Mint arról a budapesti finn nagykövetség honlapja beszámol, a finn fővárosban található óvodákban egyre több étel származik ökológiai gazdálkodásból. A projekt több célt is szolgál. Nem csupán egészséges táplálékhoz juttatják a gyerekeket, fejleszteni akarják a fogyasztói tudatukat is: nem egyszerűen felszolgálják a bioételeket, hanem mindig meg is beszélik a gyerekekkel, hogy mit esznek. Megtanítják őket odafigyelni, hogy honnan származnak az általuk fogyasztott élelmiszerek.
Az oldal az ajánló után folytatódik...
Az elmúlt két évben a főváros önkormányzata 400 000 euróval támogatta a projektet, jelenleg az alapanyagok 12-15 százaléka származik ökogazdaságokból. Ezt az arányt újabb két éven belül 50%-ra szeretnék emelni.