nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mire jó az internet
Szájberhétfő: rekord a neten!

Önben is buzog az ajándékozási kedv? Lépten-nyomon internetközelben van? Kézenfekvő megoldás a netes vásárlás - érdemes azonban ügyelni a veszélyekre.

nyest.hu | 2009. december 8.
|  

A tegnapi nap hozhatta az év legnagyobb bevételét az onlájn vásárlásokból – erről szóltak legalábbis az internetes áruforgalomra vonatkozó előrejelzések, számol be a BBC weboldala.

Hajrá, vásárolunk! A kérdés csak az, biztonságos-e.
Hajrá, vásárolunk! A kérdés csak az, biztonságos-e.

A „Cyber Monday”, vagyis szájberhétfő néven emlegetett napon, ha minden igaz, délután egy és két óra között volt a legnagyobb a netes vásárlási kedv. Rory Cellan-Jones, a BBC szakértője szerint a gazdasági válság sújtotta Nagy-Britanniában a kiskereskedőknek igencsak nagy szükségük volt a karácsonyi költekező vásárlókra. És, legalábbis ami az internetes adatokat illeti, egyelőre úgy tűnik, nem kell csalódniuk a reménykedő kereskedőknek.

A lelkes vásárló azonban veszélybe kerülhet – a web-vásárlási kedvvel párhuzamosan ugyanis a vevőket átvágó, hamis weboldalak száma is megemelkedett. Tony Neate, a Get Safe Online (vagyis vásárolj biztonsággal az interneten) szervezet képviselője arra inti az onlájn vásárlókat, hogy mindenképp körültekintően válasszanak ajándékokat a webáruházakban.

A karácsony, válság ide vagy oda, nem maradhat el idén sem. Ha tehát a pénztárcánk bírja, már csak a biztonságos internetezésre kell figyelnünk – más nem is állíthat meg bennünket, hogy netről töltsük meg az ajándékdobozokat a fa alá.

Információ
X