nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pedagóguskitüntetések szűnnek meg?

Nem csupán a pedagóguséletpálya-modellt nem vezetik be, hanem több, pedagógusok számára adható kitüntetést is megszüntetnek.

nyest.hu | 2012. október 17.
|  

2012. október 12-ei dátummal jelent meg a kormány honlapján Az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló EMMI rendelet tervezete. Ebből többek között kiderül, hogy megszűnik az Éltes Mátyás-díj, az egyetlen olyan állami kitüntetés, amelyet gyógypedagógusok kaphatnak. A díj megszűnéséről a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületét (mely a szakma legnagyobb hazai szervezete) nem értesítették – annak ellenére sem, hogy a díj a MAGYE kezdeményezésének eredményeképpen jött létre.

A 2012-ben kiosztandó elismerések táblázatában az Éltes Mátyás-díj egyértelműen a megszüntetendő díjak között szerepel. Az Éltes Mátyás-díjhoz hasonlóan várhatóan megszűnik a kollégiumban dolgozó pedagógusoknak adható Tessedik Sámuel-díj, a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végző pedagógusok számára alapított Karácsony Sándor-díjat, a hátrányos helyzetű, szociális, egészségügyi okok miatt különleges gondoskodást igénylő gyermekek, tanulók segítésében kiemelkedő pedagógusok számára alapított Teleki Blanka-díjat, a pedagógiai újítások kidolgozásáért, illetve alkalmazásáért járó Kiss Árpád-díjat, a hazai vagy külföldi kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, továbbá a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben kiemelkedő pedagógusok számára adható Solt Ottília-díjat, illetve néhány további díjat is.

A jogszabálytervezet véleményezési határideje 2012. október 19.

 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X