nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nemzetközi költőtalálkozó másodszor

Hét ország költőivel találkozhatnak csütörtökön és pénteken az irodalom iránt érdeklődők Budapesten és Szentendrén.

MTI | 2010. augusztus 5.
|  

Hét ország költőivel találkozhatnak csütörtökön és pénteken az irodalom iránt érdeklődők Budapesten és Szentendrén – közölte a szervezők nevében Gaál Áron költő, műfordító az MTI-vel szerdán.

Az EOS 2007 Nemzetközi Kulturális Alapítvány elnöke elmondta: az idei programnak lesz orosz, bolgár, szerb, ír, román és izraeli vendége. Gaál Áron hozzátette: a meghívottak nemcsak poéták, hanem hazájuk kulturális életének aktív szereplői is, akik most arra vállalkoztak, hogy kulturális közvetítők legyenek a magyar és a nemzetközi irodalom között.

Az első napon tartják az Élő antológia című estet. Budapesten, a Kazinczy utca 9-es számú ház udvarában 12 ország, illetve város kortárs költőjének verse olvasható majd eredetiben és magyarul a kertet határoló házfalakon, de Gergely Róbert színművész tolmácsolásában több közülük el is hangzik – ismertette a részleteket a szervező. A csütörtöki programhoz kapcsolódóan két könyvbemutatóra is sor kerül.

A költőtalálkozó résztvevői pénteken – immár hagyományosan – Szentendrére látogatnak, ahol a városháza dísztermében Kun Csaba alpolgármester fogadja a delegációt. Az oklevelek átadása mellett felavatják a 2. Nemzetközi Költőtalálkozó emlékét megörökítő kőlapot is a Kerényi parkban.

Gaál Áron kiemelte: a verskedvelők a Café Rodinben találkozathatnak este a költőkkel, ahol a résztvevők egy-egy versüket adják elő saját anyanyelvükön, az alkotások hallhatóak lesznek magyarul is.
Az első nemzetközi költőtalálkozót két évvel ezelőtt rendezték meg Gaál Áron kezdeményezésére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X