nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem kap támogatást a TTE

A Történelemtanárok Egylete negyed százada aktívan foglalkozik a történelemtanítás színvonalának emelésével, de a Nemzeti Együttműködési Alap nem találta érdemesnek a támogatásra. Ön talán segíthet.

nyest.hu | 2014. január 31.
|  

A Történelemtanárok Egylete (TTE) a történelemtanárok szakmai érdekvédelmi szervezete, célja a az információcsere elősegítése a szakmai közéletben, illetve a történelemtanítás színvonalának emelése. A 25 éve működő szervezet előadásokat, szakmai műhelyeket és vitákat szervez, tananyagokat készít, honlapokat tart fenn.

A TTE logója
A TTE logója
(Forrás: TTE)

Ők működtetik például a Tényleg!? történelmi ismeretterjesztő honlapot, melyre korábban mi is felhívtuk olvasóink figyelmét. Korábban kritizálták a Nemzeti alaptanterv történelmi részét, az iskolarendszer centralizálását, rendszeresen véleményezik a történelemérettségi feladatait. 1991 óta minden évben megszervezik a Történelemtanárok Országos Konferenciáját – ezek jelentőségét mutatja, hogy Sólyom László 2011-es konferenciájukon bírálta először nyilvánosan az új alkotmányt.

A Történelemtanárok Egylete 2013-ban a Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2014 programjának keretében támogatásért folyamodott. A kiírásra több mint tizenkétezer pályázat érkezett, a Történelemtanárok Egylete támogatásban nem részesült. Az erről szóló levél indoklást nem tartalmaz. Mint arról őket értesítették, a várólista 1143. helyén állnak.

Nem kap támogatást a TTE

A várólistán álló szervezetek csak akkor kapnak támogatást, ha a pályázati nyertesek közül valaki visszalép vagy a támogatást valamilyen okból elveszti. A TTE-re nézve ez azt jelenti, hogy legalább egy nyertesnek és az előttük álló 1142 várólistás szervezetnek vagy további nyertesnek kell elveszítenie a támogatást (vagy lemondania róla), hogy a TTE is kaphasson valamit.

A pályázat nyerteseinek listáját sajnos nem sikerült fellelnünk az interneten. Felkerestük a Nemzeti Együttműködési Alapot, és a lista iránt érdeklődtünk, de egyelőre nem kaptunk választ. Amint a lista helyét megkapjuk, cikkünket frissítjük.

A TTE működését Ön is segítheti a 11705008 – 20133762 számlaszámra történő utalással, vagy bankkártyáján keresztül internetes adományozással.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X