nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Malina Hedvig ügye Erdélyben ismétlődik meg?
Magyarul beszélt, bántalmazták

Ismeretlen férfiak bántalmazták a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik alkalmazottját Kolozsváron, mert magyarul beszélt telefonon.

MTI | 2012. június 11.
|  

V. H. egy városi buszról szállt le Kolozsvár központjában, és magyarul beszélt mobiltelefonján vasárnap délután. Az MTI-nek elmondta: amikor befejezte a beszélgetést, két, harminc év körüli, sportos alkatú férfi lépett hozzá, és felelősségre vonták, hogy miért beszél magyarul.Elkezdtek lökdösődni, és mondták, ha magyarul akarok beszélni, menjek Magyarországra” – nyilatkozta a fiatal hölgy. Az ismeretlenek nekilökték egy épület falának, és könnyebb fejsérülést szerzett.

Az áldozat elmondta, a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen, törvényszéki orvosi látleletet egyelőre nem vettek sérüléséről, mert a törvényszéki orvosi hivatalban vasárnap nincsen ügyelet.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a rendszerváltás után 22 évvel, egy multikulturális városban  ilyen vagy hasonló megalázó cselekedetek áldozatává válhat a magyar lakosság” áll az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a közleményében. Máté András Levente, Kolozs megyei RMDSZ-elnök az MTI-nek elmondta, nem lehet egyértelműen választási incidensnek tekinteni a történteket, az elkövetők pusztán az alapján bántalmazták az RMDSZ alkalmazottját, hogy magyarul beszélt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Roland2 2012. június 11. 20:08

Félő,hogy a Nyírő-ügy miatt a román hatóságok nem kapkodnak majd a tettesek felkerítésében,vagy 'kiderítik' h. nemis etnikai indíttatásból követték el ( a szerb hatóságok nyomdokain haladva ),vagy vmi egészen enyhe büntetést kapnak.

3 istentudja 2012. június 11. 17:57

@Olman: Ennyire nem egyszerü a dolog.Attól is függ,hogy az a vasárnap páros vagy páratlan a maga nemében.Mert ha mondjuk páros,akkor a kisebbségieket fogadják.De ha páratlan,akkor viszont látásra.

2 Olman 2012. június 11. 16:15

Ez az ügyeletezés hogy működik ott? Ha egy erőszakos cselekedetet hajtanak végre vasárnap, akkor annak nem lesz friss nyoma, azaz bizonyítéka a további nyomozásokhoz, mert épp szünnap van?

1 istentudja 2012. június 11. 13:14

...mert ha "választási incidens",akkor minden rendben?Eredményes volt az RMDSZ tizenvalahány éves politikája.Csak úgy mellesleg:hogy mehetne egy magyar Kolozsvárról Magyarországra,hiszen ott van.

Információ
X