nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Iráni hackerek blokkolták a Twittert

A közösségi oldal a támadás következtében egy órán keresztül nem volt elérhető. Az akció mögött feltehetőleg az Iráni Kiberhadsereg áll.

nyest.hu | 2009. december 18.
|  

A világ egyik legnépszerűbb weboldala egy órán keresztül nem volt elérhető pénteken, miután a magát Iráni Kiberhadseregként (Iran Cyber Army) megnevező szervezet egy másik honlapra irányította a twitter.com-ra érkező forgalmat – számol be a Computerworld. A támadás ideje alatt fekete hátterű kép fogadta a látogatókat, amelyen egy zöld zászló és egy arab nyelvű felirat szerepelt. Egy angol szöveg ezen kívül arról értesítette a felhasználókat, hogy az oldalt az Iráni Kiberhadsereg törte fel, és még egy gmailes e-mail címet is feltüntettek a hackerek.

Amint arról a Twitter üzemeltetői egy rövid üzenetben tájékoztattak, az akció a DNS-rekordok megváltoztatásával volt lehetséges. Mivel ebből arra lehet következtetni, hogy a hackerek nem fértek hozzá az oldal kódjához és adatbázisához, a támadás alacsony kockázatúnak minősíthető. Ennek ellenére fontos figyelmeztetés volt a Twitter üzemeltetőinek.

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy valóban iráni hackerek voltak-e felelősek a támadásért. Az mindenesetre ismert tény, hogy a mikroblogot számos iráni ellenzéki csoport és aktivista használja a kormányellenes üzenetek terjesztésére.

Információ
X