nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elfogták a kínai hackerbandát

Egy kínai hackercsoportot 185 kormányzati weboldal ellen indított támadást, a komplex tevékenységet folytató hálózat több mint 160 tagját már elfogták – számolt be a China Daily cím angol nyelvű napilap csütörtökön.

MTI | 2012. július 26.
|  

A csoport tagjai úgy húztak hasznot az internetes oldalak feltöréséből, hogy különböző kormányzati adatbázisokhoz csatoltak adatokat, így a jó pénzért értékesített, kiválóan hamisított igazolások, igazolványok, dokumentumok ellenőrzése során az ügyfél adatait is a hivatalos listán találták. A kalózok esetenként külső hivatkozást helyeztek el a kormányzati oldalon.

Az elkövetők bázisa a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban volt, cselekményeiket 30 tartományi és autonóm területi kormányzat, illetve városi önkormányzat honlapjának kárára követték el.

A rendőrség végül egy felfedezett hackelést követően bukkant a hamisítók nyomára, s már 165 olyan embert vettek őrizetbe, akik a hackelésben, hamisításban, személyes adatok gyűjtésében, reklámozásban voltak érintettek. Több mint 7100 hamisítványt és legkevesebb 10 ezer hamis pecsétet lefoglaltak. A hálózat többi tagjának felkutatása még folyamatban van.

A hamis igazolásokat 4-10 ezer jüan (150-370 ezer forint) közötti áron értékesítették, és becslések szerint 300 millió jüan (11 milliárd forint) haszonra tettek szert.  A főbb gyanúsítottak közül 14-en harminc év alattiak. Becslések szerint a csoport tevékenysége nyomán 30 ezer hamis, többnyire egészségügyi, pénzügyi és tervezési irat, igazolás talált gazdára.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X