nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elég a giccsből! Újul az Oscar

Ha meghatót mondanának, azt a Facebookon tegyék a hírességek, az Oscar-gálán a frappáns szavaké a hely. Ennek jegyében újítanának a szervezők.

MTI | 2010. február 16.
|  

Új ötlettel szolgáltak az Oscar-gála szervezői az unalmas köszönőbeszédek elkerülésére: a jelöltek számára hagyományosan adott ebéden felkérték a művészeket, hogy két beszéddel készüljenek.

A jelöltekkel – köztük George Clooneyval, Sandra Bullockkal, Meryl Streeppel és Jeff Bridgesszel – a helyi idő szerint hétfői fogadáson közölték, hogy két beszéddel készüljenek a március 7-i gálára.

A producerek azt szeretnék, ha a művészek a színpadon elhagynák a show legunalmasabb részének tartott köszönőbeszédeket, amelyekben rendszerint a családon át az ügynököktől a sajtósig és a barátokig mindenki szerepel.

Bill Mechanic és kollegája, Adam Shankman, az est producere ehelyett azt ajánlotta fel a majdani díjazottaknak, hogy egy színfalak mögötti kamerába beszélve adjanak hálát mindazoknak, akiket arra érdemesnek találnak, ezt a beszédet pedig közzéteszik az interneten, a hírességek elküldhetik e-mailen és még Facebook-profiljukra is feltölthetik.

A producerek azt szeretnék, ha a hírességek a rendelkezésre álló 45 másodpercben inkább arról beszélnének a gálán, hogy mit jelent számukra az Oscar-díj. A könnyes szemmel elmondott köszönőbeszédek „rendszerint a legutáltabb részt jelentik” – figyelmeztetett Bill Mechanic.

Azzal természetesen a producerek is tisztában vannak, nem biztos, hogy a jelöltek eleget tesznek a kérésnek. Ötletükről azonban megfelelőnek tartott korábbi beszédek levetítésével – többek közt Renée Zellweger mondatainak sugárzásával – próbálták meggyőzni a fogadás meghívottait.

A szervezők még egy meglepetéssel szolgáltak a Beverly Hills-i eseményen. Idén a korábbiaktól eltérően a díjazottak már aznap este megkapják a szobrocskához járó gravírozott névplakettet. (A gálaesten ugyanis a kitüntetettek névtelen szobrot kapnak, hiszen kilétük nem ismert.) A producerek célja ezzel az, hogy tovább ott tartsák a díjátadó utáni hivatalos vacsorán a győzteseket, mielőtt azok továbbállnak a különböző Oscar-partikra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X