nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az Abbey Road és az indiai közlekedésbiztonság

Húsz százalékkal csökkent a halálos közlekedési balestek száma az indiai Kalkuttában azóta, hogy a rendőrség új módszert vetett be: a Beatles együttes Abbey Road című albuma borítójának – amelyen a zebrán átkelő Beatles-zenekar látható – fotójával próbál javítani a közlekedés biztonságán.

MTI | 2013. május 29.
|  

Az 1969-ben készült fotót, amelyen szabályosan és libasorban megy át a gyalogátkelőhelyen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr, arra használja a helyi rendőrség, hogy figyelmeztesse a gyalogosokat a gyalogátkelők semmibe vételének veszélyeire.

Évente 140 ezer ember hal meg Indiában közlekedési balesetben, ami a legmagasabb arány a világon. A közutakon a helyi hatóságok több száz Abbey Road-fotót tettek ki az elmúlt hónapokban azzal a felirattal „Ha ők képesek rá, ön miért nem?”.

A híres zebra
A híres zebra
(Forrás: Wikimedia Commons)

Évente több mint 400 ember hal meg és több mint kétezer sérül meg Kalkuttában háromezer közlekedési balesetben, ám amióta a posztereket felállítottuk, mintegy 20 százalékkal csökkent a halálos közlekedési balestek száma – közölték illetékesek.

A közkedvelt zenekar fotója azt jelentette, hogy „elég nagy ösztönző volt az emberek számára, hogy figyelembe vegyék a felhívást” – idézte Szupratim Szarkart, a kelet-indiai város közlekedési rendőrségének vezetőjét a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X