nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Több száz javaslat érkezett az oktatási törvények koncepcióihoz

A felsőoktatási törvény koncepciójához 333, a közoktatási törvény koncepciójához 490, míg a pedagógus életpálya-modellhez hetven pontosító, kiegészítő javaslat érkezett be az Oktatásért Felelős Államtitkársághoz - áll a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) január 7-i közleményében.

Edupress | 2011. január 7.
|  

A nemzeti konzultációra december 31-ig adott lehetőséget az államtitkárság, amely minden általuk értékes javaslatot beépített a koncepciók végleges szövegébe. A felsőoktatási törvény jogi normaszövegét február-márciusban készítik el.

Lezárult az Oktatásért Felelős Államtitkárság által kezdeményezett nemzeti konzultáció. A kezdeményezés révén a minisztérium honlapján közzétett e-mail címre küldhette el a köz- és felsőoktatási törvény koncepciójával kapcsolatban megfogalmazott javaslatait a civil szféra és a pedagógustársadalom.

A felsőoktatási törvény koncepciójához 333, a közoktatási törvény tervezetéhez 490, míg a pedagógus életpálya-modell koncepciójához hetven értelmező, kiegészítő javaslat érkezett be – áll a NEFMI közleményében.
Az oktatási államtitkárság valamennyi értékes javaslatot beépítette a tervezetek végleges szövegébe, melyek közül a felsőoktatási törvény koncepcióját a tervek szerint január végén tárgyalja a kormány. A törvény jogi normaszövegének megalkotása február-márciusban történik meg, ezt követően terjesztik az Országgyűlés elé. A törvényt várhatóan még a nyári szünet előtt elfogadhatja a parlament, így egyes elemei már 2011 őszétől hatályba léphetnek.

Az államtitkárság szándéka szerint a közoktatási, illetve a pedagógus életpálya-modell törvénytervezetéről is még a tavaszi ülésszak alatt hoz döntést az Országgyűlés – fogalmaz a közlemény.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X