nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tart még a magyartanárokat és tanítókat vizsgáló kutatás
Négy ország pedagógusait vizsgálják

Ha ön magyartanár, tanító, vagy annak tanul, no és ha érdekli az, hogy ön hogyan értékeli diákjait, akkor íme egy izgalmas kutatás, amiben részt vehet! Ha ön magyarországi, felvidéki, romániai vagy kárpátaljai magyartanár, itt a helye!

nyest.hu | 2018. március 1.
|  

Négyre nőtt azon országok száma, amelyek magyartanárjait, tanítóit, illetve az ezeken a szakokon tanuló hallgatóit vizsgálják. Magyarország, Szlovákia és Románia mellett újabban Ukrajna is érintett abban a kutatásban, amelyben a tanulók pedagógusok általi értékelését vizsgálják. A vizsgálatban pontosabban a kezdő és a már gyakorló pedagógusok értékelési módszerei közötti különbségekről kívánnak minél differenciáltabb képet kapni a kutatók. 

A kutatásban az alapadatok megadása után egy-egy rövid feleletrészletet kell meghallgatnia a pedagógusnak (összesen ötöt), ezekre vonatkozóan pedig néhány állítást értékelniük. Ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.

Ha Ön is beletartozik a megadott célcsoportba és szeretne részt venni a kutatásban, akkor nincs más dolga, mint a megfelelő országhoz tartozó kérdőívet kitölteni.

Magyarországi magyar pedagógusoknak szóló kérdőív.

Romániai magyar pedagógusoknak szóló kérdőív.

Szlovákiai magyar pedagógusoknak szóló kérdőív.

Ukrajnai magyar pedagógusoknak szóló kérdőív.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X