nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Támogassa a közösségi tananyagfejlesztést!

Nagy szükség lenne arra, hogy modern szemléletű, valóban fejlesztő iskolai tananyagok szülessenek Magyarországon. Ha támogatná a kezdeményezést, kattintson!

nyest.hu | 2015. július 13.
|  

Sokszor és sokféleképpen megfogalmaztuk már, hogy a magyar oktatásügy nincs éppen a helyzet magaslatán. Olyan rendszert működtetünk, amelyben sem a diákok, sem pedig a tanárok nem érzik túl jól magukat. Ráadásul a képzés elavult és eredménytelen is: a magyar diákok képességei rendre alulmaradnak nemzetközi összehasonlításban. Éppen ezért minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely ezen az áldatlan állapoton változtatni kíván.

Állandó nyelvész szakértőnk, Kálmán László, aki sok tapasztalattal rendelkezik közoktatási tananyagok fejlesztésében is, most közösségi alapon indítana tananyag-fejlesztési projektet; ehhez keres támogatókat. A projekt célja a pedagógusok munkájának a segítése modern szemléletű és ingyenesen elérhető tananyagok létrehozásával. A segédanyagokat önkéntesek fejlesztenék a 2003-as nemzeti alaptantervet és néhány további módszertani alapelvet követve egy, a Wikipédiáéhoz hasonló felületen. Az elkészült anyagok – szintén önkéntes alapon működő – lektorálás után mindenki számára szabadon elérhetővé válnak majd.

Támogassa a közösségi tananyagfejlesztést!
Forrás: Kálmán László

Ahhoz, hogy a projekt elindulhasson, szükség van technikai feltételek biztosítására, például internetes tárhely vásárlására. Ha Ön szívesen szponzorálná a projektet, ne habozzon, akár online is támogathatja a tananyagfejlesztést a Creative Selector oldalán. Ha pedig részletesebben is olvasna a tervekről, látogasson el a közösségi tananyagfejlesztés oldalára.

Hasznos linkek

A 2004 és 2008 között készült szövegértés-szövegalkotás tananyagok

A közösségi tananyagfejlesztés oldala

Itt támogathatja a közösségi tananyagfejlesztést

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 unikornis 2015. szeptember 22. 23:41

Sziasztok! Nagyon-nagyon örültem a cikk végén a linkeknek, mert jó ideje vadászom ezeket a szövegértés-szövegalkotás tananyagokat, de mire közelebbről megnéztem volna őket, már nem működtek a hivatkozások. Hozzá lehet még jutni ezekhez az anyagokhoz valahogy?

2 kalman 2015. szeptember 23. 09:02

@unikornis: Erről nem volt tudomásom, és felháborítónak tartom. Mindenesetre megtalálhatók a tananyagok itt:

magyartanarok.wordpress.com/taneszkozok/

3 univirt 2015. október 31. 10:29

Sziasztok!

Csak érdeklődnék: mi lett a közösségi tananyagfejlesztés közösségi finanszírozású megvalósításával?

Már csak azért is, mert pénzzel is támogattam, viszont azt látom, hogy nem jött össze a megcélzott összeg.

www.creativeselector.hu/projekt/show/kalman__laszlo_70011_index_0

Akkor most hogyan tovább?

Üdvözlettel

Információ
X